HRAŠKA
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 7 hodinami
„Přání a gratulace“ mtvrdikova, před 11 hodinami
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
Poslední příspěvky
„Dobré odpoledne , my jsme dnes k obědu měli francouzské…“ MarcelaPa, před 7 hodinami
„Hezke odpoledne. U nas bude kureci polevka a zemlovka s…“ hazel, před 8 hodinami
„Hezký pátek. Peču https://www.toprecepty.cz/recept/66172…“ janatka, před 11 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 4 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 14 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
23. 12. 2012 19:30
50 g Hrašky a 250 ml vody 20 minut povaříme na hustou kaši, kterou necháme vychladit.
Několik typů na využití pomazánkového základu z Hrašky na sváteční stůl o Vánocích.
image003MAJONÉZA s Hraškou do BRAMBOROVÉHO salátu
Kelímek jogurtu nebo zakysané smetany rozmixujeme se dvěma lžícemi vychlazeného pomazánkového základu z Hrašky spolu se špetkou soli. Tuto základní majonézu podle potřeby dochutíme a použijeme všude tam, kde jsme zvyklí používat majonézu tradiční.
Koprový dressing na ŠTĚDROVEČERNÍ stůl
Kalíšek zakysané smetany nebo jogurtu rozmixujeme se lžící pomazánkového základu z Hrašky a soli. Přidáme jemně krájený kopr a znovu promícháme. Je to neuvěřitelně dobré na smaženou zeleninu nebo na květák či brokolici vařenou v páře.