Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Příspěvky mimo hodnocení receptu

děkuji za překlopení mého komentáře sem do diskuze, která je úplně o ničem. zvrhlo se to v žabomyší válku, tak jako tipuju asi všechny spory tady na topreceptech. Tady je totiž jeden velkej problém, a to je ten, že jelikož je tu asi větší množství prudičů, tak i když pak někdo (obzvlášť někdo neregistrovaný, na které jste asi hákliví), napíše svůj názor, který není ani negativní, ani vyloženě pozitivní, jenom prostě řekne co si myslí - neutrálním způsobem - tak vy už reagujete přehnaně. Ale to nemusí být vaše vina, to je prostě tím, co se tady děje, a pak už stačí říct cokoliv a je píchnuto do vosího hnízda.

vybusna: Jen doplním jednu věc. To přehlédnutí nemusí být úmyslné. Není tu pravidlo, že každý komentář je kontrolován. Je to tak, že když moderátorky narazí na něco nevhodného, tak to řeší.

Já to mám podobně. Namátkou prohlížím recepty a když narazím na nějaké komentáře, které se mi tam nezdají smažu je. U dalšího receptu, který jsem nekontroloval, stejné komentáře zůstanou. Není v tom nadržování, ale prostě jsem si jich nevšiml.

Pokud tato situace začíná být problémem, je otázka, zda to nějak neřešit. Ke každému komentáři bychom pro moderátorky mohli přidat tlačítko "Zkontrolován" a tím pádem bychom měli přehled o tom, co je již zkontrolováno. Pro moderátorky je to práce na víc, ale zase by viděli, že tyto komentáře už někdo kontroloval, takže by je nemusely číst znovu. Je to jen nápad.

vybusna:
Absolutní souhlas...
...tedy, s tou poslední větou bezvýhradný:-D

Absolutní souhlas:yes:

Hned na uvod chcem napisat, ze je mi uplne jedno, ci niekto pouziva bujonovu kocku, alebo spomenute lajno. A je mi tiez uplne jedno, ked niekto sa pred bujonovou kockou hystericky krizuje a povazuje ju za kocku jedu. Takyto isty nazor mam aj ohladne kecupu, maggi, instantnych polievok, octu a pod. Je to ciste problem kuchara a jeho stravnikov. Velmi malo, ale veru bujon pouzijem obcas aj ja a ked pozeram moje recepty, ktore som vkladala na zaciatku mojej webovej kucharskej kariery, tak mam pocit, ze som bez bujonu nedokazala ani navarit. Nastastie som sa posunula a zmenila styl varenia.
Kuchari, ktori sa prezentuju v TV relaciach a vydavaju kucharske knizky, su takou nejakou formou a vzorom. Prosim nepodsuvajme im , ze varia masovy vyvar pomocou bujonovej kocky, myslim, zeby sa kazdy proti tomu velmi prudko ohradil. Uvarit dobry masovy vyvar bez bujonu, je alfou a omegou KAZDEHO sefkuchara. Je to skratka taky zaklad, ako uvarit kotlikovy gulas bez muky, to je presne take iste zverstvo.
Ale ako som napisala v uvode..je mi uplne jedno ako vari niekto iny. Ja to jest nebudem a pokial to vyhovuje inym, tak nech sa paci.
Strasne sa mi nepaci, pokial sa zacnu rojit urazlive a hanlive utoky na autora receptu, pokial bujon , alebo povedzme kecup pouziva, ak uz chceme silou mocou napisat, ze my sme osvieteni a toto by sme teda nepouzili, tak sa to da napisat aj normalne a nie tak, ze auor sa citi ako posledny vyvrhel.
Tak toto vsetko bol uvod...bohuzial dlhy.
Teraz k hlavnemu..nie problem bujonu...ci ho pouzivat, ci nepozivat, bol jadrom tejto diskusie, to sa tak nejako uz len nabalilo nepochopenim toho co napisala Jitkas.
Hlavnym problemom bolo to, ze podla jitkas a pravdepodobne aj dalsich...citala som to len raz, robia moderatorky rozdiely medzi autormi. Jedneho div, ze neukamenuju, druheho prehliadnu ako keby bolo vsetko v tom najlepsom poriadku. Panuje tu akysi system *Co je dovolene Bohovi, nie je dovolene Volovi*
Ivulinka pochopila o co islo Jitkas a adekvatne sa k tomu vyjadrila a ja jej vyjadrenie beriem v tom, ze aj moderator je len clovek a moze nieco prehliadnut. Aj ked mam pocit, ze pokial uz nastane konfliktna situacia, len malokedy autorita uzna, ze *ano, mate pravdu....spravila sa chyba*

Anna: Děkuji :-);-) Ten pořad jsem náhodou viděla taky a taky jsem se s chutí zasmála :-))

Anna: Pokud se rozhodnete dávat do jídla Maggi, je to vaše volba. Když Vám do komentáře někdo napíše, že místo Maggi dává ..., tak to není nic proti ničemu. Stejně tak si pak návštěvník může vybrat, zda chce jídlo s a nebo bez Maggi - od toho tu jsou podobné recepty.

Kostičky Maggi si pamatuji secsakra dobře:-D jako malej jsem si jí jednou spletl s dalším výrobkem “pro pamětníky“ a sice s kostičkou “Šumáku“ byly dvě,jedna bílá,ta suměla,ta druhá dávala tomu Šumáku chuť.Já si lizl Maggi, dovedete si představit tu zkroucenou papulu:-?:-)):-)) A pak polévkové kostky-hrášková, houbová,to jsme si z nich vařili na čundru;-) zapomněl jsem říct,že ten Šumák jsme lízali, jazyk byl od toho celý rozedraný,ale to nám bylo šuma fuk;-)

Dobrý den, dneska jsem se náhodou dívala na TV Paprika, kde vařila Nigella Lawton. Vařila špagety a hádejte v čem? Použila BUJONOVOU KOSTKU. Opravdu jsem se pobavila, protože tím poslala do háje všechny zdejší rádoby kuchařinky, které odsuzují ty, co používají různá dochucovadla. A to je opravdu světová PANÍ KUCHAŘKA.
Já si pamatuji na kostičky Maggi, které se používaly před 60 léty. Používala je moje babička, maminka, já taky a jsem zaplaťpánbů zdravá. Tak proč si to jídlo nedochutit podle svého? Proč mě za to musí někdo odsuzovat?
Paní Jano Remková, jste dobrá kuchařka. Beru si často nápady z vašich receptů. Já nesoudím jídlo podle toho, jaký je název, ale podle toho, jak chutná. A raději si pochutnám na normálním rizotu, které je dochuceno třeba kouskem Masoxu než na risottu, které by mi stolovníci nejedli, protože by bylo bez chuti.

A recepty v kategorii Zdobení nemusejí mít uvedené suroviny a postup ;-).

Dobrý den,

co se týče komentářů pod recepty, tak tam samozřejmě můžete psát i kritické komentáře, ale podotýkám, že komentáře ve znění "je to blaf, nedá se to jíst" nepovažujeme za kritiku a pod recepty nepatří, i když nejsou vulgární. Kritický komentář by měl obsahovat i důvod, proč s receptem nesouhlasíte.

Další skupinou nechtěných komentářů jsou hádky mezi uživateli, to si vyřiďte přes vzkazy a případně přes diskuzi. Já takové komentáře mažu.

Někteří budou namítat, že komentáře s obsahem "Super, dávám bodík" také nesouvisí s receptem. Uznávám, že mají pravdu, ale na druhou stranu jsou tyto komentáře pro autory povzbuzením a přinášejí jim radost, takže je tam necháváme.

To je asi zatím vše.

petra: mám pocit, že nastalé situaci jaksi nechápete!
Diskuze je vytvořena právě k tomu účelu, aby se na ní vyjádřil každý a napsal co si myslí a co ho trápí, zkrátka vyjádřil svůj názor. K tomu není ale určeno místo pod receptem, nýbrž právě diskuze. Spagetka tedy udělala dobře, jinak bych to udělala já.
Takže tady můžete a nemusíte mít strach jak jste napsala:
"prasit tak krásné fotky, nějakými off-topic komentáři"

ivulinka: Tak tento komentář plně podepisuji :yes:

Sylva01: jak se tak dívám, Sylvo, tak za skoro 6 let vaší registrace tady na webu jste téměř nic nepředvedla:-! Zmohla jste se pouze na pár komentářů a několik příspěvků v diskuzi, takže co kdybyste ta jablka s těmi hruškami vzala vy do rukou a zkusila z nich připravit nějaký dobrý koláč, vložit ho sem a zkuste čekat, jakou odezvu tu vzbudí vaše dílo v podobě komentářů. Jen si to vyzkoušejte a zažijte na vlastní kůži, že uvařit /upéct/, nafotit a vložit není žádná sranda... a pak se do vás obují rýpalové. Tak to je pak radost něco ve svém vlastním volnu dělat pro zdejší web...

... a my moderátorky jsme taky jen lidi, moc nás tu už asi není, jsme mámy od rodin, chodíme do práce, máme své povinnosti, starosti a není naší povinností zde sedět 24 hodin a kontrolovat zdejší dění.
Žijeme jen jednou, tak nevím, proč zrovna Vy tu tak vehementně přikládáte polínka pod kotel...

spagetka: promin, ale přiřazuješ mi myšlenky, které mě ani nenapadly, natož abych je vyslovila - plácáš dohromady jabka s hruškama (což se ti, mimochodem, stáva často) ;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 4 hodinami

„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25

„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ agatha_001, 28. 5. 2024 06:59

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více