tip nejen pro mladé začínající kuchařky
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 7 hodinami
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 8. 5. 2024 22:20
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
Poslední příspěvky
„Dobrý večer dievčatá, ja som dnes behala po úradoch a obed…“ Julia Oskerova, před 8 hodinami
„Hezky vecer, u nas dnes kroupova - zeleninova polevka a…“ hazel, před 8 hodinami
„Dobrý večer dnes jsme tak různě dojídali. Jen jsme upekli…“ MarcelaPa, před 9 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 17 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
12. 11. 2014 20:16
12. 11. 2014 20:02
12. 11. 2014 19:05
Olejem se mají žloutky zalévat, pokud je chceme pár dnů držet v lednici - zabrání osychání žloutků na povrchu.
No, kazdopadně - pokud někdo vyzkouší a dá vědět, jsem moc zvědavá na výsledek
12. 11. 2014 17:33
Já jsem samotné žloutky vcelku nezamzažovala, jen zbytek rozšlehaných vajec a ta jsem pak použila jako čerstvá, ale nikoliv ke šlehání.
12. 11. 2014 09:15
....Pokud nám zbudou žloutky, můžeme je dát do skleničky, zalít olejem a dát do mrazničky. Po rozmrazení vyndáme žloutky z oleje a můžeme je zpracovat jakýmkoliv běžným způsobem.........
Mrazili jste už někdy někdo žloutky vcelku? Já ano - po rozmrznutí má žloutek konzistenci hodně měkké gumy, co drží pohromadě. Rozhodně s ním nic neuděláte, ani nenašleháte
Dokonce se o tom dá dočíst i v některých kuchařkách. Mrazit se dají jen bílky nebo celá, rozšlehaná vejce - pak žloutek netuhne. Taky vlastní zkušenost.
Takže tyto rady asi nebudou zcela spolehlivé.
11. 11. 2014 17:09
11. 11. 2014 13:43
Jsou tam dobré rady a vychytávky, aby se pečení podařilo.
Všimla jsem si, že mladé kuchařky mívají k některým receptům dotazy, které jsou nám zkušenějším kuchařkám zřejmé, tak jim možná tento odkaz pomůže.
stranky-anipin.webnode.cz/recepty/dobre-rady-k-peceni/