tip nejen pro mladé začínající kuchařky
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 12 hodinami
„Mražení jídla “ Sabule77, 1. 6. 2024 20:55
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„Hezky vecer, u nas je dnes rajska omacka s masovymi…“ hazel, před 12 hodinami
„tara23: až budu mít bůček,tak také zkusím.“ MarcelaPa, před 13 hodinami
„Odpoledne přijela kamarádka. Dřív tady bydlela, kamarádíme…“ tara23, před 14 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádový dip ze zakysané smetany
Přidáno před 2 hodinami
Focaccia s čerstvými rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní vepřová směs s brambory a cuketou
Přidáno před 14 hodinami
Banana bread nebo-li banánový chlebík
Přidáno před 14 hodinami
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami
Přidáno před 17 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
12. 11. 2014 20:16
12. 11. 2014 20:02
12. 11. 2014 19:05
Olejem se mají žloutky zalévat, pokud je chceme pár dnů držet v lednici - zabrání osychání žloutků na povrchu.
No, kazdopadně - pokud někdo vyzkouší a dá vědět, jsem moc zvědavá na výsledek
12. 11. 2014 17:33
Já jsem samotné žloutky vcelku nezamzažovala, jen zbytek rozšlehaných vajec a ta jsem pak použila jako čerstvá, ale nikoliv ke šlehání.
12. 11. 2014 09:15
....Pokud nám zbudou žloutky, můžeme je dát do skleničky, zalít olejem a dát do mrazničky. Po rozmrazení vyndáme žloutky z oleje a můžeme je zpracovat jakýmkoliv běžným způsobem.........
Mrazili jste už někdy někdo žloutky vcelku? Já ano - po rozmrznutí má žloutek konzistenci hodně měkké gumy, co drží pohromadě. Rozhodně s ním nic neuděláte, ani nenašleháte
Dokonce se o tom dá dočíst i v některých kuchařkách. Mrazit se dají jen bílky nebo celá, rozšlehaná vejce - pak žloutek netuhne. Taky vlastní zkušenost.
Takže tyto rady asi nebudou zcela spolehlivé.
11. 11. 2014 17:09
11. 11. 2014 13:43
Jsou tam dobré rady a vychytávky, aby se pečení podařilo.
Všimla jsem si, že mladé kuchařky mívají k některým receptům dotazy, které jsou nám zkušenějším kuchařkám zřejmé, tak jim možná tento odkaz pomůže.
stranky-anipin.webnode.cz/recepty/dobre-rady-k-peceni/