větší množství
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Mražení jídla “ Sabule77, před 19 hodinami
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„hazel: děkuji, Stáni. Také je děláš? Pěkné nedělní…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Hezký den dnes gulášová polévka a kuře na žampionech s rýží“ Simona Skolakova, před 5 hodinami
„Hezkou neděli, konečně už neprší a zatím to na déšt…“ tara23, před 7 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Klenot mezi moučníky: Dort St. Honoré je vrcholem cukrářského umění. Troufnete si na něj?
Španělský salám chorizo umí udělat z obyčejných těstovin delikatesu. Kam se ještě hodí?
Krvavá bába neboli Švajnfest: Krkonošský bramborák ze zabijačky má jednu netradiční přísadu, která jej i zajímavě obarví
26. 9. 2018 22:10
Díky
Jsem to ale ťululum
U palačinek samozřejmě není nic jednoduššího, než podat hostu tolik kusů, kolik jen si bude přát. No, pokud se ale sejdou žrouti v množství větším než malém, tak to asi trošku nabourá "meníčka" (fuj to je slovo, ale na rozdíl od "menu" je výstižnější). D Snad si s tím EET poradí
Dnes jsem zkoušel rýžový nákyp se švestkami... Poněkud jsem přesušil trnky (kulantně řečeno - jsou totiž jako kámen), tak jsem si ověřoval, že v kaši změknou i bez namáčení. Jj, změknou Tady ale už host asi nebude mít možnost volby, leda bychom nákyp prodávali na váhu, že.
No jo, no... všechno jde, jen chtít, že. Ale taky bychom se z toho mohli zbláznit, že
26. 9. 2018 11:27
U nás se to liší podle toho, pro koho jsou palačinky určeny - pro vnučku cca 5 palačinek s grankem nebo se skořicovým cukrem, pro vnuka cca 8 ks s marmeládou a syn si vezme tak 1-2 ks s marmeládou jen tak pro chuť.
Palermo: pro Vaše účely je asi nejlepší pečivo z kynutého těsta.
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?kategori...
Já ráda dělám litý koláč https://www.toprecepty.cz/recept/11124-kolac-kynut...
24. 9. 2018 17:38
Hledám obecně známé, ale v pohostinských službách neotřelé recepty, především pro udřené úředníky. Nebo snad znáte velkoměstské bistro, kde vám po dršťkovce nabídnou obyčejné pocukrované "amolety" s džemem? Nebo v pátek totéž po, nebo přímo ke kyselici???
Mám ověřený rcp; dokonce jsem si půjčil (naštěstí nekoupil profi el. palačinkovač, ale nezvládám ekvilibristiku s dřevíčkem tak se vrátím k litinovým pánvím...
Nikde mi ale nelze nalézt odpověď, takže dotaz zní:
Vezmeme-li za bernou minci 100 g hmotnost 1 ks palačinky s džemem (tvarohem, čokoládou, popř. i po slanu), tak kolik kusů by měla být 1 porce pro genderově nerozlišovaného konzumenta?
Děkuji
P. S.
Na Palermo: uvedených 210 g mouky dávám 1 ks vejcete
12. 4. 2017 13:24
26. 3. 2017 15:40
26. 3. 2017 11:29