Trvanlivost vybraných potravin v mrazáku.
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Prosím inspirujte- nápady při kombi dietě“ Nadja, před 6 hodinami
„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, 7. 6. 2024 19:28
Poslední příspěvky
„tara23: manžel když máme kachnu,tak by nejraděj ten mišmaš…“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Simona Skolakova: Simčo taky mišmaš miluji . Když máme…“ tara23, před 4 hodinami
„Hezký den dnes kuří vývar s nudličkami a mišmaš krůtí maso…“ Simona Skolakova, před 4 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 1 hodinou
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepkové ovesné lívanečky s banánem
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
20. 12. 2020 11:34
12. 12. 2020 19:30
13. 9. 2020 19:43
26. 10. 2019 15:41
Např. srnčí vývar, nebo z jelena a bažanta, to není choulostivé a chuť se nezmění.
23. 9. 2019 09:02
19. 9. 2019 09:55
další věc:
dýňová polévka, zda se dá zamrazit či ne, pokud ano, jak dlouho vydrží.
A zda ji lze případně zamrazit kompletně hotovou (vč. smetany a bylinek), anebo jen základ a smetanu a bylinky dodat až po rozmrazení.
díky
13. 6. 2019 07:09
Správne zabalenej a hlboko zmrazenej potravine neuškodí dlhšie skladovanie. A potom hlavne správne rozmrazovanie pred použitím. Hlboko zmrazená potravina sa nikdy nerozmrazuje pri izbovej teplote, ale v pomaly v chladničke.
12. 6. 2019 21:56
Si připadám pomalu jako v Americe odsouzený za několik hrdelních zločinů...
Podle té vaší tabulky bych musel být také už několikrát po smrti
***
Masové vývary vařím týdně, v případě kuřecího z 3 kg skeletů (chtěl bych se mít jako psi u casinů Část vývaru (po odstranění tuku) zamrazím a ob den vyslopu šálek bujónu se žloutkem
ad. tabulka: 6) čistý kuřecí vývar (bez nudlí, apod.) 0
kuřecí vývar se tedy nedoporučuje mrazit? PROČ
StandaCB: zamražovanými potravinami bez vakua a s vakuem.
Ano, tzv. "vákum" má pozitivní vliv na potravinu. Vzduch, resp. kyslík v něm = oxidační médium.
Vedle toho se sníží i možnost vymražování vlhkosti (vody) z potravin.
Dříve se vakuum suplovalo ponořením plastového sáčku do vody, ale to je věc všeobecně známá, že
30. 5. 2019 06:50
Ale ještě jedna věc, kterou jsem se dočetl: prý je velký rozdíl mezi zamražovanými potravinami bez vakua a s vakuem. Prý bez vakua je ta doba oproti vakuovaným pouze cca poloviční.
30. 5. 2019 06:43
2) kuře porcované (ne vnitřnosti) 6
3) krůta porcovaná ( ne vnitřnosti) 6
4) čistý zeleninový vývar (bez nudlí, apod.) 2
5) čistý hovězí vývar (bez nudlí, apod.) 3
6) čistý kuřecí vývar (bez nudlí, apod.) 0
7) hovězí polévka pouze s kousky masa (bez nudlí, apod.) 2
8) kuřecí polévka pouze s kousky masa (bez nudlí, apod.) 0-1 radši nemrazit
9) hovězí guláš (bez mouky, samotný, bez příloh) 2
10) sádlo (husí) nevyškvařené max. 3 , dle mne Kromě husího syrového sádla je tam všechno prověřené
29. 5. 2019 10:54
Jinak ale mě zajímá pouze to, co jsem tady vypsal.
29. 5. 2019 10:04
27. 5. 2019 13:29
Při hledání informací na internetu se tyto dost často od sebe liší, někdy zásadně.
Zajímá mě, jak dlouho vydrží v mrazáku následující:
1) husa porcovaná ( ne vnitřnosti)
2) kuře porcované (ne vnitřnosti)
3) krůta porcovaná ( ne vnitřnosti)
4) čistý zeleninový vývar (bez nudlí, apod.)
5) čistý hovězí vývar (bez nudlí, apod.)
6) čistý kuřecí vývar (bez nudlí, apod.)
7) hovězí polévka pouze s kousky masa (bez nudlí, apod.)
8) kuřecí polévka pouze s kousky masa (bez nudlí, apod.)
9) hovězí guláš (bez mouky, samotný, bez příloh)
10) sádlo (husí) nevyškvařené
předem díky