Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bodování

Erčičko a víš,že u mne to tak není;-)já se dívám opravdu na recept,zda mne osloví a pokud ano,tak je mi jedno kdo ho vložil.Naopak já osobně přistupuji třeba k nováčkům úplně jinak,když mi recept zaujme,tak se snažím pochválit a bod dám ikdyž jsem nevyzkoušela,je to i o tom,že vím co je to za odvahu dát svůj první recept na web,pokud už nebyla registrovaná někde jinde.A nebo začínající kuchařinky,jistě je to potěší,když dostanou bodík a komentář.Takže u mne nehraje roli zda autora znám či ne.;-)

bola mi doporucena tato diskusia a ja suhlasim s mimosa .. bodovanie by bolo dobre zrusit, pretoze je to jedno velke klamstvo... BODOVAT SA MAJU ODSKUSANE RECEPTY, inak je to: kolko kamaratov mam, tolko mam bodov a to s receptami nema nic spolocne ... ruku na srdce... ;-)

Nevím, ale bodování mi nepřipadá tak důležité jako komentář.Tam mohu zjistit jak se povedl jiným mimo autora, čeho se vyvarovat, jak je možné experimentovat,jak chutnalo atd.To je snad u receptu hlavní.

ono když o tom tak přemýšlím, kolikrát jsem si dala do oblíbených recept a z časových důvodů ani nenapsala komentář, takže autor ani neví, že mě zaujal - a napravím to třeba až zpětně při uvaření...a jindy napíšu komentík, ocením, pochválím nápaditost či netradiční přístup, ale bod neudělím - nejsem si jistá výsledkem a reakcí rodiny...bod dám/nedám až po vyzkoušení...a jindy ten bod msrknu hned, protože jídlo znám, vařím podobně či si dokážu dost věrně představit výsledek, přeci jen jisté zkušenosti už člověk má...
takto to asi dělá většina z nás...

a Zdobení - to je kategorie sama pro sebe...nevadí mi, že není všude podrobný popis postupu, někdy stačí jen vizuální inspirace a člověk si už dokáže vytvořit sám (dorty, cukroví)...někdy je třeba rozpis postupu, jak na to (viz dnešní recept Jahody, moje zdobení polevou, výroba marcipánové růžičky od ...teď nevím, kdo to tam dal....). Já vím, že je galerie dortů, ale tam si nemohu vybírat a uložit ty, které mě zaujaly a do budoucna bych podobné vizuální řešení chtěla využít, třeba jen detail, myšlenku (korpus a krém neřeším, to v tom okamžiku není podstatné, každý má svůj osvědčený či si najde recept).

isahu...:-D jasne...je to predimenzovany nazor. Mna pri vyjadreniach pod receptom najviac rozrusuje fujkanie, ale to su webovi exhibicionisti...no a vadi mi upozornovanie na gramatiku...na tu by sa mali uzivatelia upozornovat sukromnou postou. ostatne su mi jedno. zrolovat mlaskaciky, usmievaciky, palce a tutulimutuli, trva sekundu.

k těm komentářům ještě za mě: nemyslím, že by pochvala, ocenění či případné tolik kritizované uslintnutí bylo něco tak špatného, občas se u komentářů (nejen svých receptů) i pobavím a zasměji, jsou i vtipné, milé a pohladí po duši....koneckonců, ani na ostatních webech nejsou zase tak moc formální - nedělejme tu z toho profiweb, kde budeme k receptům a autorům přistupovat jen s věcnými dotazy a připomínkami...myslím, že srolovat těch pár komentářů, přelítnout očima a najít mezi nimi případnou věcnou připomínku není zase až tolik práce a času...kam všichni tak pospícháte????


jahodo, souhlas, myslím, že by to chtělo zapracovat na funkcích "oblíbené"...když mě zaujme, dám do oblíbených (1 trochu vypovídající veličina), když uvařím a nechutná, vyřadím, a tím snížím hodnocení, pokud chutná, přeřadím do "doporučuji"....tam by byly jen uvařené a doporučené...a to je další vypovídací hodnota

vybusna, myslím, že to vidíš moc černě, nedomnívám se, že by si schválně ukládali recepty do oblíbených a "zasírali si" (omlouvám se za to slovo, ale já osobně už se pomalu ve svých oblíbených nevyznám) si je jen proto, aby nějaké virtuální známé zvýšili rating receptu....to je přeci blbost ;-)

Dobrý den:-). Nějak jsem chtěla nechat proplout tuhle debatu kolem mě, ale stejně zareaguju.
Pro mě osobně, jsou body jen jakýsi doplněk k receptu. Už jsem to tu jednou kdesi psala, že já je mít nemusím. Pro mě je důležitější, že lidé napíšou komentář s připomínkou (... to tam nechci, ale zkusím nahradit, něčím jiným, atd......) a nebo ještě lépe, pokud recept vyzkouší - buď přesně, nebo dle své chuti a momentální inspirace - a pak dají vědět jak chutnalo / nechutnalo a napíší proč. A že někdo pod recept napíše, že se mu líbí, nebo že je autor šikula, tak na tom nevidím nic špatného. Já v komentářích pod recepty - pokud jich je hodně - jedu po odpovědích autora a tím zpětně zjistím, na co se kdo ptal a najdu případné vychytávky. Ale většinou dokážu obětovat minutu navíc a projet komentíky a zjistit, jestli je tam něco důležitého.
Do Top 10 nechodím vůbec - asi to bude tím, že hlavní stránku skoro vůbec nerozklikávám. Jen třeba po upozornění někoho, že je tam pro mě nějaká důležitá informace (třeba sraz,...). Jinak jsou z tohoto hlediska pro mě Topky skvělé, že se dostanu všude, aniž bych se musela pořád vracet na hlavní stranu. Radši jdu po informaci, která mě zajímá - třeba mám doma nějakou surovinu a tak si hledám co s ní.
Bodování jako takové používám tak, že pokud jídlo znám, nebo jeho chuť dokážu k něčemu připodobnit a chutná mi, tak boďku dám. Pokud je to pro mě nějaké nóvum, tak dám komentík a bod si nechám, až po realizaci receptu.
A pokud jde o bod přidaný k nádherným dortům,.... tak nevidím nic špatného na tom, že ho dám, protože se třeba tak dostane víc mezi další lidičky a oni mají inspiraci třeba na ten svůj vlastní svatební, narozeninový...... a dokáží tím i třeba někoho potěšit.
A tak beru i tyto stránky - že jsou tu pro potěšení lidí a jestli někoho potěší hezká fotka, boďka, milý komentář, smajlík,.... je jen na něm a důležité je, že mu to vyloudí třeba úsměv na tváři:-K.
Tak takhle nějak to vidím já .........

takze sa vratim uplne na zaciatok. Bibi..ja tiez davam body bez komentarov...neviem co tam okrem bodovania, ktore je na to urcene, napisat. pod receptom diskutujem o vecnych veciach, co sa tyka receptu, alebo hotoveho jedla. Obcas mimo misu napisem, ze foto je krasne, viem ze by som to nemala, ale niekedy sa neudrzim. Ked nedavam bod a recept ma zaujal, tak napisem, ze davam na vyskusanie...

isahu, máš pravdu, že lepší by bylo:
- uložilo lidí
a stále si myslím,že by nebylo marné ještě dát ikonku
- uvařilo lidí:-)

:-))Ivi, já se na recept kolikrát kouknu jen proto, že mě zaujal jeho název (nestíhám projít všechny)....a pak se ukáže, že recept - nic moc.

teraz som sa bavila s kamaratkou a ta mi napisala, ze ci by som sa nepozrela na recept s nazvom Husa na andelskych kridlach, kvoli tomu ze som zvedava, co to bude za vtaka.... takze by sa nam tu zacali mnozit recepty z divnym nazvom , aby boli otvorene:-/
to ze existuje fanklub je nepopieratelne a objektivne hodnotenie asi nezaruci nic, ani body, ani smajly, ani pocet zhliadnuti. asi dam na radu dalsej kamaratky, nevsimat si a len varit a vlozit...len ako to dosiahnut, ked som jesitna :-8.
btw...ten napad s oznacenim receptu, kolkokrat bol dany do oblubenych nie je marny, ale obavam sa, ze coskoro by to sklzlo zase niekam, kam nechceme...budeme si davat do oblubenych aj to, co by som za inych okolnosti nedala.

Tak jsem si to všechno prostudovala, přečetla a nechala projít hlavou :-8
Souhlasím, že počet bodů je naprosto irelevantní veličina, která má jen částečnou vypovídací schopnost, často velmi zkreslenou. Těší mě každý komentář, každá přidaná fotka a v rámci jisté ješitnosti samozřejmě i těch pár receptů, které měly mimořádně vysoké bodové ohodnocení a do nějakých TOP se na přechodnou dobu vyšvihly. Přiznejme si všichni, že nás to potěší. Někdo může zase namítnout, že ti, kteří chodí na Pokec a udržují s ostatními i tyto mimoreceptové kontakty, že je ve výhodě a má svůj "fan klub". Jistě, více se známe, ale nemyslím, že bychom k tomu přistupovali tak, že uvidím recept Savlinky nebo Spagetky a automaticky ho chválím...jsme tu parta dospělých lidí s vlastním názorem a zkušenostmi, které si myslím každý umíme prezentovat a nemáme zapotřebí si navzájem pochlebovat a hladit ego.

Což to pojmou takto?:

- smazat současné stavy bodů u všech a nahradit spíše počtem o uložení do oblíbených. Nevím, zda by to bylo technicky možné i zpětně, to je spíše otázka na adminy. Myslím, že více o receptu vypovídá, kolika lidem stál za to, aby si ho uložili....já spoustu receptů okomentuji, ocením, ale neukládám, protože vím, že v naší rodině by se prostě neujal...ukládám jen to, co opravdu chci vyzkoušet, pokud se neosvědčí, z oblíbených vyřadím.

- počet náhledů je nesmysl, na některý recept se dívám i opakovaně, třeba jen proto, že mě zaujme nějaký komentář a nevím, o co jde...a přitom samotný recept mě naprosto nezaujme

- bodování nechat pro účel časově omezených soutěží, které tu kdysi tuším byly...jako zpestření života webu by admini mohli dát časově vymezený úsek a vyhlásit nějakou cílovou odměnu za recept s nejvíce body...ale fakt jen jako takovou perličku, párkrát do roka. Taky záleží, zda na nějakou odměnu od sponzorů dosáhnou, těžko by ji dávaly ze svého.

pisem ako debil dvojmo....simona kucerova...ale jasne, ze nech bodovanie je zachovane, kto ma rad bodovanie, nie je dovod ho zrusit, ale pridat cislo poctu zhliadnutia mi pride o dost priehladnejsie a vypovednejsie.

Výbušná:napsala jsem to nezávisle na tvůj komentář ačkoliv to vypadá jako na odpověď,není to tak.
Já jsem jen napsala svůj názor nevykazuji nikoho a nikam,to bych si nedovolila,každý má právo být kde se mu zlíbí a kde uzná být za vhodné.A tak jsem myslela i tu volbu.;-)

... to ze som na topreceptoch mi nebrani vidiet, ze niekde funguje nieco lepsie a snazit sa aby toprecepty boli este lepsie ako tie ostatne. vykazat niekoho odniekial kvoli tomu, ze poukaze na nieco vedla je s odpustenim....kratkozrake

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 3 hodinami

„Jak na zvýšený cholesterol“ kiJarka, před 15 hodinami

„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ agatha_001, před 19 hodinami

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli