Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 3 hodinami
„Mražení jídla “ Sabule77, 1. 6. 2024 20:55
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„Pastýřská pomazánka byla výborná, dokonce manžel ani…“ tara23, před 3 hodinami
„Pekný podvečer dievčatá. Mala som tu dnes dcéru s rodinou.…“ Julia Oskerova, před 4 hodinami
„hazel: děkuji, Stáni. Také je děláš? Pěkné nedělní…“ MarcelaPa, před 7 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 9 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 14 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Dobrota z jednoho pekáčku: Květákový nákyp s těstovinami a kuřecím masem je ideálním jídlem pro celou rodinu
Ladislav Špaček o správné etiketě, nejen u stolu: Nesrkáme, nemluvíme s plnými ústy a u stolu nikdy nepoužíváme párátko, říká
Stůl Krále Slunce zdobily kila masa. Jak se jedlo ve Versailles a co platilo za největší pochoutku?
31. 12. 2011 13:31
http://ekonomika.idnes.cz/ekonomika.aspx?y=ekonomi...
31. 12. 2011 13:18
i tu polevecku pamatuju, chodila jsem z ni mame uzdibavat
31. 12. 2011 13:05
Otevřu noviny - tam Lenin. Otevřu rádio - tam Lenin. Mám doma ještě konzervu - bojím se ji otevřít!
Isi, myslím, že bych půllitříček ještě někde našla (ale prázdný) - děti ho měly na hraní. A byly 2 velikosti.
31. 12. 2011 12:56
31. 12. 2011 12:40
Nejlepší hrachovou polévku dělávala moje babička, z kostky malá kostka jako dneska Masox, tuším nažloutlý obal a na něm namalovaný hrachový lusk...to byla polévka
A pivíčka na pouti...malý plastový půllitřík, v něm tuhé želé nahnědlé barvy a nahoře kopeček cukrové tvrdé pěny. Než jsme se prolízali k želé, jazyky jsme měli krásně odřené
31. 12. 2011 12:05
31. 12. 2011 12:02
srettko, kam na ty fotky chodíš - snad doma nemáš zásoby?
31. 12. 2011 12:01
31. 12. 2011 11:58
Ten med ale byl !!! To byly takové obrovské kusy, prodavač je měl na špalku a sekerou odsekával kusy a dával je do kornoutů. To byl med, který se nenechal vůbec ukousnout, musel se jen cucat, a jak byl slaďoučký !!! Nejradši jsem měla, když mi do kornoutu shrnul i pár drobků, které vznikaly při sekání. Ty mohl člověk vzít do pusy celé a převalovat je hodně dlouho, než se rozpustily.
Na nějaký čas pak turecký med úplně zmizel, potom se zase na poutích objevilo něco, čemu prodavači říkají turecký med, ale je takový měkký, dá se ukrojit, i ukousnout a s tím původním nemá vůbec nic společného, snad jen tu sladkou chuť.
31. 12. 2011 11:57
sevak.jpg
sevak_2.jpg
zvejkacky.jpg
31. 12. 2011 11:56
31. 12. 2011 11:55
mejdlicka.jpg
polarka.jpg
syry.jpg
31. 12. 2011 11:55
1_92489229.jpg
31. 12. 2011 11:45
trochu vzpomínání
zvejky.jpg
8981689_720.jpg
images_358607551.jpg
31. 12. 2011 11:44
Fialky jsem také milovala - opravdu voněly po fialkách a jsou skutečně nezapomenutelné.
A nejlepší snad bylo TIKI - šumák slisovaný do kostiček, v balení byly 2 kostičky - ty jsme olizovali, jazyky celé barevné, buď žluté nebo červené a stačila 1 kostička, aby byl jazyk pěkně rozedřený. A když si člověk kousek kostičky ukousl, tak to šumělo, až pěna lezla z pusy ven.
Také jsme rádi baštili jedlý papír, byl jen bílý.
A macesy - také dobrota.
Na to vše jsme chodili do takového malinkého krámečku, v němž babka prodávala, na co jsme si jen vzpoměli. Byla moc milá, nikdy nás nevyhnala, i když se nás tam několikrát denně nahrnulo plno a jen někdo si koupil něco za pár haléřů, nebo jsme k ní chodili na lák z okurek nebo ze zelí - lák byl zadarmo, i hrnek nám půjčila. A cucavé bonbóny prodávala i po jednom.
Předchozí 1 … 3 4 5 6 Další