Bezlepkové recepty pro každou příležitost
Bezlepkově se vaří už od 19. století, kdy byla objevena celiakie, tedy autoimunitního onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. V posledních letech nicméně na pultech obchodů přibývá stále více bezlepkových surovin i celých hotových pokrmů pro lidi, kteří tímto onemocněním trpí. A současně s tím klesá jejich cena. Jednoduše a relativně levně bezlepkově uvařit je proto stále snazší. Takovým vařením navíc nemusí trpět celá rodina, protože i bezlepkové jídlo může být chutné.
Bezlepkově se dá zahušťovat, sypat a nadívat, ale také péct buchty a koláče. Při troše snahy si bez lepku můžete připravit i oblíbené italské pokrmy, včetně pizzy. A ano, i v Česku oblíbený kynutý knedlík udrží tvar i konzistenci bez lepku. Tak dobrou, bezlepkovou chuť!
Související články
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 1 hodinou
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 14 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
MasterChef Česko v číslech: 3200 porcí polévky, 748 kostek másla, půl tuny cibule a další suroviny. Kolik čeho se loni spotřebovalo?
Jarní cibulka 5x jinak: Grilovaná jako příloha odlehčí masité pokrmy, ve slaném koláči perfektně ladí se sýrem a smetanou
Retro sýrová roláda: Stačí pár ingrediencí a známe fígl, jak ji snadno zabalit. Před podáváním jí prospěje pár hodin v ledničce