Den piškotů
Národní den
Piškoty se dají konzumovat samostatně, ale v poměrně pestré využití pro ně naleznete i v kuchyni. Hodí se po nich třeba sáhnout, pokud potřebujete připravit rychlý dezert pro nečekanou návštěvu. Víte, že Den piškotů najdeme v kalendáři 23. srpna?
S piškoty se dá v kuchyni kouzlit. Jednou z možností jejich využití jsou nepečené moučníky, které zvládne prakticky každý. Klasikou je je nepečený dort s ovocem, na jehož přípravu budete připravovat:
- 1 až 2 balíčky piškotů podle velikosti a typu formy
- 500 gramů jahod či jiného lesního ovoce, případně konzervované ovoce, například broskve
- 500 ml zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a do formy vyskládáme vrstvu piškotů, kterou pak zalijeme krémem. Na krém následně dáme kousky ovoce. Následuje znova vrstva piškotů, krém a ovoce. Toto opakujeme až do doby, dokud stačí forma či suroviny. Jako poslední by měla být vrstva ovoce.
Jak na domácí piškoty
Piškoty různých tvarů a velikostí sice najdete v téměř každém supermarketu, nikdo vám však nebrání v tom, abyste si je sami vyrobili. Na zhruba 36 kusů budeme potřebovat:
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den piškotů?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 11 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 15 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni