Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

říjen
11

Den salámové pizzy


Den salámové pizzy
Zdroj: Pixabay

Národní den

Národní den salámové pizzy připadá na 11. října. Kdo by ji nemiloval? Upečená z tenké vrstvy vypečeného těsta, potřená rajčatovým sugem, pokladená pikantním salámem a plátky mozzarelly nabízí úžasný chuťový zážitek. Objednat si čerstvou, horkou pizzu s dovozem až domů není žádný problém, tu nejlepší si ale s trochou šikovnosti připravíte doma, stačí jen vědět jak na to.

Kolébkou pizzy je jednoznačně Itálie, její kořeny ale sahají až ke starým Egypťanům. Ti ji však připravovali spíše jako chlebovou placku, doplněnou kořením či omáčkami. Pizzu, jak ji známe dnes prodávali pouliční prodejci v Neapoli, a z celého kola upečeného těsta a ochuceného pouze česnekem a solí ukrojili zákazníkovi jen tak velký díl, na jaký měl peníze. Pizza byla původně považována za pokrm chudých, teprve postupem času se začala ochucovat bohatšími surovinami, jako rajčaty, sýrem či kousky masa a bylinkami. 

Co je náplní pizzy Salami?

I když při přípravě domácí pizzy často popouštíme uzdu své fantazii, na pravou pizzu Salami patří jen drcená rajčata, strouhaná mozzarella, kolečka pikantního salámu, drobně krájené chilli papričky a tenká kolečka cibule. Správná pizza se peče velmi krátce, v peci při vysoké teplotě – jen tak se vytvoří tmavé puchýřky, které k pizze neodmyslitelně patří. 

Základem každé pizzy je ale správně připravené těsto, to se totiž dá vyválet či vytáhnout opravdu dotenka. 

 

Kdo by neměl promeškat Den salámové pizzy?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie

Po Út St Čt So Ne

    Marie

    Náhodný recept Zobrazit více

    Nejnovější recepty Více