Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské těsto na pizzu 1

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 11. 2014 07:08

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 688 kJ / 1 360 kcal
Bílkoviny43,43 g
Tuky7,52 g
Vláknina11,41 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy273,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mouka: Nejdůležitější složka. Mouka na pizzu se v Itálii jmenuje Manitoba a obsahuje hodně glutenu, díky čemuž je těsto plastické a netrhá se. Lze ji koupit na internetu, ale je poněkud dražší. Můžete jako já zkusit mouku s názvem Pizza mouka nebo je dobrá Zlatka na pečení. I tyto mouky mají vyšší obsah lepku a obě jsem vyzkoušela. Peče se z nich parádně nejen pizza.

Droždí: Droždí se používá proti českým zvyklostem až směšně malé množství, přesto mohu potvrdit, že to funguje. Lepší je droždí čerstvé a i recept počítá s čerstvým droždím. Pizza s menším množstvím droždí je totiž lehčeji stravitelná.

Sugo: http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie...

Děkuji za recept své kamarádce, žijící v Itálii :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

maiva

30. 11. 2014 19:50

Také zajímavý recept, určitě dobrá večeře:-p+:yes:

chocolate

30. 11. 2014 09:20

Take nechavam testo na pizzu kynout pres noc, mam ho myslim vlozeno i zde, jen tedy nevazim a davam vse vicemene od oka:-8.
Kynuti v lednici mam u pizza testa moc rada, davam do mikrotenu, v chladu vydrzi v pohode i tri dny a rychla a chutna vecere je na stole..
Sugo, prosciutto, mozzarella, rukola-libi se mi a prekombinovane mi to urcite neprijde.
Myslim si, ze tak pekny a podrobny recept je pri ceske oblibe teto italske pochoutky jen a jen prinosem.

zizala

30. 11. 2014 08:14

casino: :-8:-)) K množství náplně nemám nic na svou obhajobu, nekombinovat mnoho chutí jsem měla na mysli:yes:. Ovšem recept není na pizzu jako takovou, ale na TĚSTO.

casino

30. 11. 2014 08:08

zizala:
"Jedno pravidlo - méně bývá více ;-) "
Myslíte pravděpodobně počet ingrediencí a ne jejich množství, protože vidět tu oblohu vaše kamarádka, tak ji asi porazí:-D Leda..., leda je to Češka, protože taková qanta dokážeme dát na pizzu jenom my... a snad ještě Američané:-/

tejaja

30. 11. 2014 08:07

zizala: Díky;-)

zizala

30. 11. 2014 08:04

tejaja: To, co je časově lepší, chutnají stejně. Náplně by mohlo být méně na množství, ale já na domácí pizzu dávám náplně víc :-8 Je to na každém ;-)

tejaja

30. 11. 2014 08:01

zizala: aha, super, a je rozdiel v chuti alebo je lepšie použiť to, čo je pre mňa momentálne výhodnejšie?

zizala

30. 11. 2014 07:57

tejaja: Oba recepty jsou od kamarádky :-);-) Liší se postupem. To první je pro mne, jakožto pracující, výhodné - večer dám těsto do lednice, odpoledne vyjmu, než se vzpamatuje, připravím sugo a náplň. Druhé těsto je fajn v tom, že se mu věnuješ po časových intervalech jen chvilku, mezitím uděláš plno jiné práce :-)) Je ideální na víkend.

tejaja

30. 11. 2014 07:49

Jaruš, tak ktorý recept je od kamarátky a ktorý je lepší? Líšia sa máličko...Tá pizza má byť až tak veľmi obložená? Takú som nevidela, ani v Taliansku, zdá sa mi to veľa...;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/40958-italske-test...

zizala

30. 11. 2014 07:45

spagetka: Upraveno.

spagetka

30. 11. 2014 07:38

zizala: Dobře, ale doplň si tedy do surovin i sugo (myslím, že mnozí nebudou vědět, co tím myslíš) a asi bys mohla popsat i svou oblíbenou náplň. Podle fotky asi rajčata, olivy?
Nezlob se, ale z fota fakt není jasné, co tím myslíš.

zizala

30. 11. 2014 07:34

spagetka: Vypadá stejně jako normální těsto na pizzu. Skvělé vlastnosti nejsou vidět na první pohled. Ale až budu péct příště, můžu vyfotit i těsto :-/

spagetka

30. 11. 2014 07:30

Já bych uvítala také foto toho těsta, jeho strukturu, když podle názvu se tu prezentuje Italské těsto na pizzu 1. Z této fotky moc nepoznám, jaké že to těsto je, jak vypadá.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na italskou pizzu sugo na pizzu tésto na pizu sugo na pizzu recept těsto na pravou italskou pizzu těsto na pizzu od itala testo na pizzu recept recept na italskou pizzu italský recept na pizzu testo na 1 pizzu recept těsto na pizu italské sugo recept italské sugo italská pizza recept skvele testo na pizzu těsto na pizu recept recept na těsto na italskou pizzu těsto na italskou pizzu recept recept na 1 pizzu těsto na pizu nej

Suroviny: mouka na pizzu, mouka hladká, voda, droždí, olej, sůl, sugo, rajče, rukola, sýr mozzarella,

TopRecepty.cz

Italské těsto na pizzu 1

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqY1