Světový den barmanů
Světový den
Světový den barmanů připadá na 24. února. Jde o velmi starou a náročnou profesi, která si svůj svátek zaslouží. Barmani se pro někoho stávají během večera a noci velmi důležitými a oblíbenými osobami.
I když si mnozí myslí, že profese barmana je moderní záležitost, existuje už od 14. století. Má svůj původ v Evropě, kde hostinští nabízeli svým hostům destiláty či pivo.
Likéry, pálenky, ovocná vína i kávy a čaje s kapkou alkoholu si můžete připravit doma natolik dobře, abyste ve sváteční chvíle potěšili sebe i návštěvy. Alkohol ale může vylepšovat také chutě…
Oslava náročné profese
Světový den barmanů je příležitost oslavit tuto náročnou profesi. Barmanům dává také jedinečnou příležitost předvést svůj um a výtvory. Barman totiž nápoje pouze neservíruje a nekasíruje za ně peníze, nýbrž je také připravuje. Musí umět také jednat s různými typy hostů, přičemž vycházet s některými posilněnými alkoholem může být dosti náročné.
Zahrát na barmana si můžete i při domácí oslavě. Zkuste si domácí barmanskou školu. Namíchejte si mátové Mojito, bezový koktejl Hugo nebo slavný Cuba Libre!
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Světový den barmanů?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 10 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 14 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský