Světový den Nutelly
Světový den
Světový den Nuttely se slaví 5. února již od roku 2007. Právě na tento den na tento vyzvala italsko-americká bloggerka Sara Rosso všechny milovníky této lískooříškové pomazánky, aby se spojili a další sladký svátek byl na světě.
Pravděpodobně se najde pár jedinců, kterým je smetanová kombinace ořechů a čokolády proti srsti, ale nejspíš jich nebude mnoho. My ostatní na začátku února den Nutelly náležitě oslavíme. Přidáváme ji do palačinek, croissantů či koblih. Existuje velké množství receptů, ve kterých Nutella tvoří jednu z ingrediencí. Oblíbený je například Nutella cheesecake.
Jak vyrobit domácí Nutellu?
Nutellu si můžete vyrobit i doma – potřebujete k tomu dvě základní suroviny: lískové oříšky a čokoládu. Oříšky opražíme v troubě, a poté je hodíme do mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne řídká hmota. Mezitím rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu, kterou po zchladnutí přidáme také do mixéru. Dochutit můžeme datlovým sirupem. Aby nebyla směs tuhá, je vhodné přidat vodu.
Čokoládu můžete také klidně oželet a dopřát domácí nutellu bez éček. V takovém případě použijte místo čokolády kakao.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Světový den Nutelly?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 20 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Sedm jídel, na kterých ujíždí britská královská rodina: Kate miluje čočkové kari a král Karel si neodpustí bažantí koláč
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Jak začlenit syrovátku do našeho jídelníčku? Zdravá potravina vzniká při výrobě sýra a hodí se do smoothie i pečiva