Balsamico
Balsamico, též balzámový ocet, je vinný kvasný ocet, který vzniká zráním moštu z vinných hroznů v sudech z balsamového dřeva. Vyrábí se v italské Modeně, ochucují se jím ryby, zelenina, masa a saláty.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Balsamico, též balzámový ocet, je vinný kvasný ocet, který vzniká zráním moštu z vinných hroznů v sudech z balsamového dřeva. Vyrábí se v italské Modeně, ochucují se jím ryby, zelenina, masa a saláty.
Chia semínka jsou velmi drobná jedlá semena rostliny Salvia hispanica. Považují se za… Číst dál
Chilli con carne je doslova to, co se skrývá pod tímto názvem, čili chilli s masem. Kromě cibule,… Číst dál
Chilli papričky jsou plody exotických druhů paprik, které rostou v tropech a subtropech. Tyto malé… Číst dál
Chléb patří k základním potravinám a neumíme si bez něj představit náš jídelníček. Existuje mnoho… Číst dál
Obložený chlebíček, který se podobá těm dnešním, uvedl ve známost na počátku 20. století lahůdkář… Číst dál
Chmel je na našem území pěstován již od 1. století. O rozvoj chmelnic se nejvíce zasloužil Karel IV… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Gomasio, oblíbený zázrak japonské kuchyně, si snadno připravíme doma. Poradíme, jak ho zařadit do jídelníčku