Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chilli con carne [čili kon karne]

yanull yanull
Chilli con carne

Chilli con carne je doslova to, co se skrývá pod tímto názvem, čili chilli s masem. Kromě cibule, česneku, římského kmínu a soli by se do něj nic jiného nemělo přidávat. Zde je třeba neošidit tepelnou úpravu, dozlatova opéci mleté maso, poté ho tak dlouho dusit, až zjemní, rozplyne se a bude šťavnaté. V Mexiku se do tohoto jídla přidávají ještě fazole, sýr a kukuřice.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Muškátový oříšek

Muškátový oříšek je vysušené semeno stromu muškátovníku pravého. Pochází z Portugalska. Muškátový… Číst dál

Muškátový oříšek

Naan

Tím, že se otevřel svět k cestování, poznáváme různá jídla a pokrmy. Naan je chléb nebo pečivo,… Číst dál

Naan

Nádivka

Svou povahou patří nádivka mezi nákypy. Připravujeme ji jako náplň hlavně do drůbeže, ale třeba i… Číst dál

Nádivka

Nashi

Nashi je japonská (čínská) hruška s pevnými plody, podobajícími se nejčastěji jablku. Slupka má… Číst dál

Nashi

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Natto

Natto je tradiční japonský pokrm z fermentovaných sójových bobů. Díky fermentaci dochází při jeho… Číst dál

Natto

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více