Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Feferonka

yanull yanull
Feferonka

Feferonka je silnostěnná kulatá paprika, má výraznou červenou barvu, nízkou pálivost a je velmi šťavnatá. Od chilli papričky se liší svojí pálivostí. V čerstvém nebo sušeném stavu se feferonky přidávají do jídel, která mají být pikantní a lehce pálivá, např. do guláše. Ze zdravotního hlediska feferonky mírně snižují tlak, jsou vhodné při zvýšené hladině cholesterolu a dobře působí na žilní systém.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Větrník

Náš český větrník je obdobou francouzského profiterole, česky profiterolky. Jedná se o francouzský… Číst dál

Větrník

Vídeňská káva

Vídeňskou kávu si s žádnou jinou nespletete, je to prodloužené espresso s kopcem šlehačky, podává… Číst dál

Vídeňská káva

Vídeňský řízek

Wienerschnitzel je tence rozklepaný plátek z telecího masa, kterému se říká ořech. Měl by být velký… Číst dál

Vídeňský řízek

Viněgret

V ruské kuchyni se připravuje salát z vařené, kvašené a syrové zeleniny, a brambor, s názvem … Číst dál

Vinná klobása

Vinná klobása je tradiční český masný výrobek, podobný bavorské klobáse. Receptur na vinnou klobásu… Číst dál

Vinná klobása

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více