Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gremolata [gremolá]

yanull yanull
Gremolata

Gremolata či gremolada se používá na pečená a grilovaná masa. Vytvoříme ji z drobně nasekané nebo rozmixované hladkolisté petržele, citronové kůry a česneku. Lze přidat i trochu olivového oleje a několik kapek citronové šťávy. Toto ochucovadlo můžeme dát též na ryby smažené v těstíčku.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Harissa

Harissa je ostrá směs koření na přípravu masa, omáček a minutek. Můžeme ji koupit v obchodě, ale… Číst dál

Harissa

Harlekýn

Harlekýn je nadýchaný dort s pařížskou šlehačkou, který úžasně voní a rozplývá se na jazyku. Můžeme… Číst dál

Harlekýn

Hašé

Hašé je pokrm, který mnozí z nás nemají rádi díky školním jídelnám. Pokud se však dobře ochutí, lze… Číst dál

Hašé

Hermelín

Hermelín je český sýr, který má počátek již v minulém století, ve snaze vyrobit sýr podobný… Číst dál

Hermelín

Hlávkové zelí

Hlávkové zelí se pěstuje jako košťálová zelenina. Ceněné jsou jeho listy, které tvoří typickou… Číst dál

Hlávkové zelí

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná je jedlá dřevokazná houba z čeledi hlívovitých. Žije od konce léta až do zimy na… Číst dál

Hlíva ústřičná

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více