Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ječné kroupy

cathleen cathleen
Ječné kroupy

Ječné kroupy jsou vlastně celá ječná zrna, zbavená pouze obalových vrstev. Jsou velmi výživnou i zdravou potravinou, obsahují vitamíny skupiny B a E, mají vysoký obsah minerálů. Přispívají k lepší kvalitě pokožky, snižují cholesterol a hladinu cukru v krvi. Neobsahují téměř žádný lepek. Kroupy se dají koupit velké, střední, malé, perličky, krupky - lámanka (tzv. trhané krupky).

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pilaf

Pilaf je pokrm typický pro východní Evropu a Střední východ. Existuje pro něj množství variant dle… Číst dál

Pilaf

Piniové oříšky

Piniové oříšky, nazývané také piňón, jsou ve skutečnosti jedlá semena borovice pinie. Dozrávají až… Číst dál

Piniové oříšky

Piri-piri

Ostrá směs koření piri-piri obsahuje kromě mletých chilli papriček citronovou kůru, cibuli, česnek,… Číst dál

Pistácie

Řečík pistáciový (pistácie pravá) je malý strom z čeledi ledvinovníkovité. Vyhovuje jim suché až… Číst dál

Pistácie

Pišingr

Pišingr (Pischingerův dort) vznikl v roce 1881. Název se vžil pro označení dortů nebo řezů, které… Číst dál

Pita

Pita je jednoduchý chléb, připravený z pšeničné mouky, droždí a teplé vody. Z těsta se vyválí… Číst dál

Pita

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více