Kisir
Kisir pochází z horkého Turecka. Jeho základem je bulgur, rajčatový protlak, petržel a další přidané suroviny, např. cibule, česnek a olivový olej. Můžeme ho připravit i v pikantní verzi, hodí se jako příloha k masu, nebo jako lehká večeře.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kisir pochází z horkého Turecka. Jeho základem je bulgur, rajčatový protlak, petržel a další přidané suroviny, např. cibule, česnek a olivový olej. Můžeme ho připravit i v pikantní verzi, hodí se jako příloha k masu, nebo jako lehká večeře.
Ačokča pochází z Jižní Ameriky a u nás i v Evropě je to poměrně málo známá zelenina. Tvarem se… Číst dál
Zrod tohoto koření hledejme na Kavkazu (Gruzie), dodnes se tam používá jako pasta a hořčice. Adžika… Číst dál
Je mnoho druhů agáve, této obdivuhodné sukulentní rostliny z čeledi chřestovitých. Některé mají… Číst dál
Ajvar je čalamáda z pečených červených paprik, česneku, lilku a chilli. Pochází ze srbské kuchyně a… Číst dál
Akawi je bílý, slaný sýr, který pochází z města Arce. Uzavřený v plechovce v solném nálevu se… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Znáte Mug cake? Tento koláč v hrníčku připravíte opravdu bleskově, během pěti minut ho můžete servírovat s lahodnou kávou
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí