Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Zdroj: Toprecepty, Eliza

Obvykle na konci všedního dne se nám nechce příliš vařit. Máme pro vás pět rychlých večeří na běžný den. Nejsou náročné na přípravu a zároveň si na nich pochutnáte.

Rychlé večeře na běžný den

Večeře je jídlem, u kterého se obvykle schází celá rodina, aby se najedla a zároveň si popovídala. Dobré jídlo by toho mělo být součástí. Ne vždy však máme čas a třeba i náladu chystat specialitky. Po shonu během všedního dne často potřebujeme přichystat večeři, která nebude náročná na přípravu. 

1. Těstoviny se sýrem 

Když pospícháme, často jen uvaříme těstoviny, polijeme je kečupem a zasypeme sýrem. Ale rychlých variant s těstovinami je mnohem více. Mezi hity patří i těstoviny z fetou, což je řecký sýr s vyšším obsahem tuku. Pokud ho nemáme, můžeme ho nahradit balkánským sýrem. Těstoviny připravujeme zvlášť a poléváme omáčkou z pečené fety a rajčátek. 

Náš tip: Přichystejte si rychlé a výborné těstoviny s pečenou fetou.

2. Rychlé kuře 

Kuřecí maso se dá připravit velmi rychle. Úpravy bývají nenáročné a maso se dostane poměrně brzy na stůl. Jedním z oblíbených jídel je kuře na paprice. Sice to původně bývala slepice na paprice, ale dnes obvykle vaříme kuře ve smetanové omáčce plné sladké papriky. Jídlo můžeme chystat z celého rozporcovaného kuřete, ale také jen z prsou, případně stehenních řízků.

Náš tip: Připravte si kuře na paprice s hráškem.

3. Špenátové košíčky

Špenát je vynikající zelenina, jen jí přijít na chuť. Výborné jsou třeba špenátové košíčky, ve kterých kromě špenátu najdeme sýr a vejce.

Na špenátové košíčky potřebujete: 4 vejce, 1/4 hrnku mléka hrnek pokrájených špenátových listů (nebo přiměřeně zmrzlých), můžete dát i mangold, asi 150 g uzeného sýra (nahrubo nastrouhaného), sůl, pepř, sušený česnek a 2 lžíce strouhaného parmazánu.
Jak na to? Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si muffinový plech, trochu ho vymažte olejem, využít se dají i muffinové košíčky. Na plechu se ale opečou se i strany muffinů.

V míse rozšlehejte vejce, mléko, přidejte sůl, pepř, sušený česnek, špenát a nahrubo strouhaný uzený sýr. Vzniklou směsí naplňte formu na muffiny a posypte parmazánem. Pečte asi 20 minut, dokud okraje nezezlátnou. Pak mohou ven z trouby.

4. Smažené toasty

Tousty mohou mít řadu podob a už zachránily spoustu prázdných stolů. Nemusejí se dát jen zapéct, ale také osmažit. A pro změnu v pivním těstíčku. Základem jsou samozřejmě toustové chleby, naplněné šunkou a aromatickým sýrem (hodí se niva, čedar). Pivní těstíčko se zakysanou smetanou pak tvoří pověstnou třešničku na dortu, totiž na toustu. 

Náš tip: Připravte si smažené plněné tousty v pivním těstíčku.

Večeře

Večeře je jídlo, na které je čas. Které je oslavou úspěšného dne a které má být vychutnáváno. U večeře se často schází rodina, randí u ní milenci, anebo se prostě doplňuje se oblíbeným televizním…

5. Teplý bramborový salát

Brambory v našich krajích patří mezi základní suroviny, které máme běžně doma. Někdy je máme dokonce uvařené. A pokud ne, stačí je jen omýt a uvařit ve slupce. Skvělou ingrediencí, která zpestří řadu jídel, je polníček. Spolu s cherry rajčátky jsou zdravou vzpruhou po náročném dni. Přichystejte si teplý bramborový salát s polníčkem. Výborný pokrm doladí ocet balzamiko, dijonská hořčice a čerstvá najemno nakrájená cibule.

Náš tip: Jednou z variant bramborových jídel jsou i zapečené brambory, třeba s brokolicí a kuřecím masem. Připravte si je podle následujícího videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli