Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langusta obecná

yanull yanull
Langusta obecná

Langusta patří k nejmohutnějším mořským korýšům. Dospělý jedinec může vážit až 8 kg. Nemá klepeta, místo nich má tykadla. Několikrát svléká krunýř. Její cena je poměrně vysoká, proto je považováná za delikatesu. Bílé maso langusty je velmi hodnotné, obsahuje velké množství bílkovin. Langusta se připravuje především vařená, ochucená jen olejem a citronem, aby nebyla potlačena chuť výborného masa.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pasterace

Pasterace je jedním ze způsobů konzervace potravin. V 19. století ji vyvinul francouzský vědec… Číst dál

Pastinák

Pastinák je kořenová zelenina velmi podobná petrželi. Pastinák je ale sladší a vyroste oproti… Číst dál

Pastinák

Paštičky

Paštičky je druh pečiva určeného k plnění, nejčastěji masovými nebo sýrovými náplněmi. Obvykle je… Číst dál

Patison

Patison je kultivar tykve obecné, má zploštělý tvar připomínající disk. Dle odrůdy patisony mohou… Číst dál

Patison

Pažitka

Pažitka pobřežní je lidovým názvem šnytlík. Je to vytrvalá a nenáročná rostlina, pěstovaná v trsech… Číst dál

Pažitka

Pecorino

Pecorino je typický italský tvrdý sýr, s delším zráním a tvrdou kůrkou. Vyrábí se z ovčího mléka,… Číst dál

Pecorino

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více