Loupák
Loupák s máslem, džemem a kakaem je součástí mnoha snídaní. Jedná se o pečivo ze sladkého kynutého těsta, posypaného celým mákem. Zatímco croissant je produkt francouzské kuchyně, loupák patří do českých rodin.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Loupák s máslem, džemem a kakaem je součástí mnoha snídaní. Jedná se o pečivo ze sladkého kynutého těsta, posypaného celým mákem. Zatímco croissant je produkt francouzské kuchyně, loupák patří do českých rodin.
Kanapky (finger food pohoštění) jsou menší verze obloženého chlebíčku (spíše takové "dvojhubky").… Číst dál
Kandované ovoce (viz Kandování) je ovoce napuštěné cukrem. Nejčastěji je kandovaná pomerančová (a… Číst dál
Kandování je konzervování ovoce cukrem. Jde o několikadení napouštění ovocných plodů cukernatým… Číst dál
Kapoun je mladý, vykastrovaný a vykrmený kohout. Má velice jemné a chutné maso. Zvíře neztrácí… Číst dál
Kapr je symbolem českých Vánoc. Smažený s bramborovým salátem se podává při večeři. Je největší… Číst dál
Kaprlata je lidový název kaparů. Používal se již v dobách Magdaleny Dobromily Rettigové. Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00