Rukola
Rukola je nenáročná listová zelenina, s významnou výživovou i léčivou hodnotou. Chuť lze popsat jako štiplavou, pikantní nebo lehce nahořklou. Většinou se konzumuje v syrovém stavu, ale je vhodná i pro kratší tepelné zpracování.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rukola je nenáročná listová zelenina, s významnou výživovou i léčivou hodnotou. Chuť lze popsat jako štiplavou, pikantní nebo lehce nahořklou. Většinou se konzumuje v syrovém stavu, ale je vhodná i pro kratší tepelné zpracování.
Boží milosti jsou známé již od doby M.D. Rettigové. Nejvíce spjaté jsou s masopustem, bývaly… Číst dál
Kdo by neznal smažené placky z jemně nastrouhaných brambor, mouky a vajíček, ochucené česnekem a… Číst dál
Bramborová kaše nebo také bramborové pyré je pokrm, který se připravuje z moučnatých brambor,… Číst dál
Lokše, přesňáky, patenty, to vše jsou názvy pro oblíbené jídlo našich babiček. Dělají se z vařených… Číst dál
Bramborový salát je velmi známé jídlo, které se podává jako příloha, nejčastěji k řízkům,… Číst dál
Lilek brambor je víceletá hlíznatá rostlina z čeledi lilkovitých, Pěstuje se jako jednoletá plodina… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jak připravit pečivo, aby bylo více nadýchané? Použijeme metodu tangzhong, která pečivo ještě více zvláční a prodlouží mu trvanlivost
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu