Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quiche [kyš]

yanull yanull

Quiche je tradiční francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto. Připravuje se s různými náplněmi, např. se šunkou, slaninou, smetanou a vejci, se sýrem nebo také špenátem. Tento koláč se podává jako předkrm, svačina nebo lehká večeře.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pufování

Pufování je proces výroby, kdy při vysoké teplotě, tlaku a rychlém odpaření vlhkosti dosáhneme… Číst dál

Punč

Punč pochází z Indie. Pánč znamená pět, a právě z pěti surovin by se měl připravovat. Jsou to… Číst dál

Punč

Pyré

Pyré je kulinářský název pro hmotu jemné struktury, která vznikla pasírováním, drcením, šleháním,… Číst dál

Pyré

Quinoa

Quinoa je pseudoobilovina, kterou už měli v jídelníčku Inkové. Merlík chilský je rostlina z čeledi… Číst dál

Quinoa

Ragú

Ragú, francouzsky ragout, je výraz, který pochází ze staré francouzštiny. Jedná se o malé kousky… Číst dál

Ragú

Rajčatový protlak

Rajčatový protlak je výrobek hustší konzistence. Vyrábí se z vyzrálých rajčat, zbavených slupek a… Číst dál

Rajčatový protlak

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více