Šmorn
Šmorn je staročeský pokrm s mnoha krajovými obměnami. Připravují se jak ve slané, tak i ve sladké verzi. Základní surovinou jsou vařené brambory, které se nastrouhají, prosypou hrubou moukou, a opékají se na tuku ve větší pánvi.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šmorn je staročeský pokrm s mnoha krajovými obměnami. Připravují se jak ve slané, tak i ve sladké verzi. Základní surovinou jsou vařené brambory, které se nastrouhají, prosypou hrubou moukou, a opékají se na tuku ve větší pánvi.
Vanilovník plocholistý, též vanilka plocholistá nebo vanilka pravá, je lianovitá orchidej, z čeledi… Číst dál
Vánočka je sladký druh pečiva z kynutého, ale někdy i jiného těsta, který nechybí na žádném… Číst dál
Rod vavřínu zahrnuje tři druhy, jsou to stromy rostoucí ve Středomoří. Vavřín vznešený je známý pod… Číst dál
Vejce je jeden z nejkvalitnějších zdrojů bílkovin a živin. Už to, že v něm může vzniknout a… Číst dál
Vejmrda je směs křenu a jablek, viz Jablečný křen. Číst dál
Veka patří k bílému pečivu, peče se z pšeničné mouky, je oválného tvaru a nadýchaná. Nakrájená na… Číst dál
Kynuté těsto je druh těsta, které se připravuje z různého poměru mouky, cukru,droždí, tuku a vajec.… Číst dál
Listové těsto je složitější na výrobu, pokud ho připravujeme sami doma, ale lze ho běžně koupit. Na… Číst dál
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak připravit pečivo, aby bylo více nadýchané? Použijeme metodu tangzhong, která pečivo ještě více zvláční a prodlouží mu trvanlivost