Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tequila

yanull yanull

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je druh sukulentní rostliny. Ta roste právě v okolí města Tequila, ale i v dalších mexických státech. Rozlišujeme dva druhy tequily, stříbrnou a zlatou. Stříbrná se stáčí rovnou do lahví, zlatá zraje v dřevěných sudech několik měsíců až roků. Stříbrná tequila se pije tak, že se nejprve slízne sůl, která je mezi palcem a ukazováčkem, pak se rychle vypije a zakousne citron. U zlaté se místo soli použije skořice a pomeranč.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pasterace

Pasterace je jedním ze způsobů konzervace potravin. V 19. století ji vyvinul francouzský vědec… Číst dál

Pastinák

Pastinák je kořenová zelenina velmi podobná petrželi. Pastinák je ale sladší a vyroste oproti… Číst dál

Pastinák

Paštičky

Paštičky je druh pečiva určeného k plnění, nejčastěji masovými nebo sýrovými náplněmi. Obvykle je… Číst dál

Patison

Patison je kultivar tykve obecné, má zploštělý tvar připomínající disk. Dle odrůdy patisony mohou… Číst dál

Patison

Pažitka

Pažitka pobřežní je lidovým názvem šnytlík. Je to vytrvalá a nenáročná rostlina, pěstovaná v trsech… Číst dál

Pažitka

Pecorino

Pecorino je typický italský tvrdý sýr, s delším zráním a tvrdou kůrkou. Vyrábí se z ovčího mléka,… Číst dál

Pecorino

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více