Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer
Suroviny
Porce: 1 velká porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 101 kJ / 1 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,42 g |
Tuky | 64,40 g |
Vláknina | 11,41 g |
Cholesterol | 52 mg |
Sodík | 1,80 g |
Sůl | 4,43 g |
Sacharidy | 169,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud nemáte černé olivy, ale jen zelené, tak dejte 4 lžičky. Chutná úplně jako profesionální pizza z pizzérie. Pokud nemáte černé olivy a sýr, tak se dá posypat houbovým kořením - chutná božsky. Čas jsem přesně neměřil, ale je to snadný recept. Placka se při válení nelepí, takže to jde rychle a není práce s mytím nádobí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2019 02:27
Pro zájemce o recepty na pizzu - v českém návodu u trouby na pizzu G3 Ferrari G1000602 jsem našel několik zajimavých receptů na pizzu: vygooglete si soubor .doc: "G10006 DELIZIA
NÁVOD K OBSLUZE".
Soubor obsahuje tyto recepty:
* Základní těsto na pizzu: používá 300g mouky a 25g kvasnic
TRADIČNÍ PIZZY:
* Margherita (mozzarella a rajčata)
* Capricciosa (houby, artyčok a olivy)
* Al prosciutto e funghi (šunka a houby)
* Al gorgonzola e salsiccia (gorgonzola a italská klobása)
* Alla marinara (přímořská)
* Ai funghi (houby)
* Ai carciofi e prosiutto crudo (artyčok a parmská šunka)
* Quattro staggioni (Čtvero ročních období)
REGIONÁLNÍ PIZZY
* Napoletana (neapolská)
* Piadina romagnola (Romagna)
* Pugliese (Puglia)
* Romana (římská)
* Siciliana (sicilská)
Doufám, že vás tyto pizzy inspirují.
NÁVOD K OBSLUZE".
Soubor obsahuje tyto recepty:
* Základní těsto na pizzu: používá 300g mouky a 25g kvasnic
TRADIČNÍ PIZZY:
* Margherita (mozzarella a rajčata)
* Capricciosa (houby, artyčok a olivy)
* Al prosciutto e funghi (šunka a houby)
* Al gorgonzola e salsiccia (gorgonzola a italská klobása)
* Alla marinara (přímořská)
* Ai funghi (houby)
* Ai carciofi e prosiutto crudo (artyčok a parmská šunka)
* Quattro staggioni (Čtvero ročních období)
REGIONÁLNÍ PIZZY
* Napoletana (neapolská)
* Piadina romagnola (Romagna)
* Pugliese (Puglia)
* Romana (římská)
* Siciliana (sicilská)
Doufám, že vás tyto pizzy inspirují.
15. 12. 2019 21:27
cathleen: Aha, ono je tam dvakrát uložit.
15. 12. 2019 20:24
h4ever: u receptu máte jen jednu fotografii. Pravděpodobně jste tu dnešní neodeslal, zkuste to znovu.
15. 12. 2019 19:59
Eja57: Dříve jsem si dělal v troubě pizzu jako polotovar (koupenou), která je relativně tenká, ale ne tak moc jako ta co dělám já. Tam je právě dvojité těsto. Popravdě řečeno, dneska mi ty dvě placky nějak nešly rozválet, asi protože jsem spěchal a nenechal to odstát. I když byly relativně malé, dal jsem je přes sebe, spojil a pak ještě rozválel do správného rozměru. Dneska jsem to ale trochu přehnal, náplně jsem dal trochu moc. Příště bych dal tenčí vrstvu.
Dneska jsem nahrával fotku, ale nevím proč ji nevidím, jestli to prochází nějakým schvalováním nebo jsem to neodeslal...
Dneska jsem nahrával fotku, ale nevím proč ji nevidím, jestli to prochází nějakým schvalováním nebo jsem to neodeslal...
15. 12. 2019 18:10
casino: no...asi to nějaký důvod má...
Ale že pizza tloušťky 9 mm těsta po pečení 21 minut na 180 st chutná jako z pizzerie...já to snad vyzkouším...
( Bílé talíře bez dekoru mají něco do sebe, tady jsem chvíli bádala, co tam dělá ten citron)
Ale že pizza tloušťky 9 mm těsta po pečení 21 minut na 180 st chutná jako z pizzerie...já to snad vyzkouším...
( Bílé talíře bez dekoru mají něco do sebe, tady jsem chvíli bádala, co tam dělá ten citron)
15. 12. 2019 17:43
Tak odzkoušeno s 14g droždí, což je asi 1/3 kostky. Množství cukru: menší lžička. Množství vody dávám těch 50ml + 2 lžíce vody, to mi vyjde vždycky takto, aby se těsto nedrolilo. Extra olej navíc jsem tam nedával, takže jen těch co je v receptu 50ml.
Přidal jsem novou fotku. Pizza byla opět prvotřídní. Líbí se mi jak se to těsto ohýbá, ale zároveň chutná jako oplatka.
Přidal jsem novou fotku. Pizza byla opět prvotřídní. Líbí se mi jak se to těsto ohýbá, ale zároveň chutná jako oplatka.
3. 12. 2019 10:20
"Poté placky překryjeme přes sebe a spojíme."
Zajímavé
Zajímavé
3. 12. 2019 10:14
Tak se omlouvám, špatně jsem se podíval. Ve skutečnosti by tam mělo být 15g, ale já jak jsem to dělal z hlavy jsem to asi trochu popletl. Příště to množství zmenším a dám vědět, jaký byl výsledek.
3. 12. 2019 08:16
hosta: Také mi to hned padlo do očí, že dávka droždí je špatně, jelikož autor receptu se k opravě nemá, udělala jsem to za něj.
2. 12. 2019 20:35
Myslím, že jde o překlep, kostka droždí má 42 g a ne 92 g - asi si to oprav, prosím.
2. 12. 2019 19:31
bohynovka: Dobrý den, nejedná se o kynuté těsto. S množstvím droždí jsem neexperimentoval. Jistě by mohlo být i méně, mě osobně je to jedno.
2. 12. 2019 19:12
Toho drozdi je na 200 g mouky strasne moc a nakonec i oleje. Testo delavam s daleko mensim mnozstvim a nechavam kynout v lednici minimalne pres noc.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 3 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Mňamka
Přidáno před 5 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 6 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
MajaFero uvařila před 5 sekundami
Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem
Verusla uvařila před 24 sekundami
Milionová polévka našich babiček
MajaFero uvařila před 1 minutou
Koprová omáčka
ZdeLena uvařila před 46 minutami
Vepřové nudličky na hořčici
Jan Nemec uvařila před 53 minutami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 1 hodinou
Perníková roláda s karamelovým krémem
Evellinka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
zakovazitus uvařila před 2 hodinami
Rýžový nákyp
Lokomotiva uvařil před 2 hodinami
Segedínský guláš
Mortishia uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Další recepty
Tématické fráze: náplň žampiónová pizza recepty na žampionovou pizzu
Suroviny: mouka hladká, droždí, cukr, olej, voda, sůl, žampióny, olivy černé, olivy zelené, rajče, protlak, kečup sladký, koření oregáno, bazalka čerstvá, pepř, sýr mozzarella, česnek
Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kEXr
12 názorů