

Mini palačinky s žampionovo-bešamelovou náplní
Suroviny 8 až 10 ks palačinek pro 4 osoby
- Těsto na palačinky:
- 7 lžic hladké mouky
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- špetka soli
- trochu rostlinného oleje na smažení
- Bešamel:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 380 ml mléka
- sůl
- 120 g žampiony konzervované nebo čerstvé
Postup přípravy receptu
Smícháme suroviny na těsto palačinek a necháme 30 minut odpočinou, aby se nám nelepilo na pánvičku. Po 30 minutách rozehřejeme menší pánvičku (přibližně 16 cm), potřeme olejem a smažíme palačinky dozlatova.
Na přípravu bešamelu si rozehřejeme máslo, přimícháme mouku a necháme asi 3 minuty "probublat". Poté za stálého míchání přilijeme mléko a zahříváme asi 15 minut.
Bešamel je hotový jakmile zhoustne. Přidáme sůl dle chuti a nadrobno nasekané žampiony. Žampiony se nemusí tepelně upravovat.
Servírujeme jako malé kornoutky plněné žampionovo-bešamelovou náplní viz foto.
Poznámka od kuchařky
Předkrm se hodí pro podzimní nebo zimní měsíce.