Mini palačinky s žampionovo-bešamelovou náplní

Předkrmy Doba přípravy: 45 minut 2 názory

Předkrmy Doba přípravy: 45 minut 2 názory

Suroviny 8 až 10 ks palačinek pro 4 osoby

Těsto na palačinky:
7 lžic hladké mouky
250 ml mléka
2 vejce
špetka soli
trochu rostlinného oleje na smažení
Bešamel:
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
380 ml mléka
sůl
120 g žampiony konzervované nebo čerstvé

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suroviny na těsto palačinek a necháme 30 minut odpočinou, aby se nám nelepilo na pánvičku. Po 30 minutách rozehřejeme menší pánvičku (přibližně 16 cm), potřeme olejem a smažíme palačinky dozlatova.

  2. Na přípravu bešamelu si rozehřejeme máslo, přimícháme mouku a necháme asi 3 minuty "probublat". Poté za stálého míchání přilijeme mléko a zahříváme asi 15 minut.

  3. Bešamel je hotový jakmile zhoustne. Přidáme sůl dle chuti a nadrobno nasekané žampiony. Žampiony se nemusí tepelně upravovat.

  4. Servírujeme jako malé kornoutky plněné žampionovo-bešamelovou náplní viz foto.

Poznámka od kuchařky

Předkrm se hodí pro podzimní nebo zimní měsíce.

Komentáře k receptu Mini palačinky s žampionovo-bešamelovou náplní

Tématické fráze: příprava bešamelu náplň do palačinek mini palačinky čím plnit palačinky recept na mini palačinky čím naplnit palačinky náplně do palačinek žampionové mini pizzy mini palačinky recept čím naplnit košíčky z listového těsta žampionový bešamelem čím naplnit linecké košíčky čím naplnit slané palačinky bešamel do palačinek žampionová bešamelová omáčka palačinky bešamel mleté maso palačinky do zlatova testo na nelepive palacinky mini zampiony recept vejce s bešamelovou naplní