Pilaf se šafránem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 262 kJ / 1 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,90 g |
Tuky | 59,47 g |
Vláknina | 11,65 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,17 g |
Sacharidy | 212,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 7. 2020 17:40
Marie Svarcova: Maruška, díky za fotku.
5. 7. 2020 10:42
tejaja: hezký odkaz
šafránové nitky se nejčastěji nahrazují/ míchají se světlicí barvířskou, proto se jí taky říká "falešný šafrán", no a prášek zase s kurkumou......
šafránové nitky se nejčastěji nahrazují/ míchají se světlicí barvířskou, proto se jí taky říká "falešný šafrán", no a prášek zase s kurkumou......
5. 7. 2020 10:28
moc se mi recept líbí, šafránové rizoto dělám (dovolila jsem si přidat foto). Koupila jsem šafrán u nás na trhu, v Turecku na trhu ale žádný nebarvil. Dostala jsem šafránovou pastu z Itálie a pak to mělo tu správnou barvu i chuť.
5. 7. 2020 07:58
Eja57: V tom neporadím, ktorý je lepší...mne ho doniesla sestra z Turecka. Čítala som, že španielsky šafrán je jemnejší ako ten divoko pestovaný z Turecka alebo Iránu, ale osobne nemám skúsenosť, tak to neviem potvrdiť.
Inak, možno pomôže tento článok o šafráne (ako poznať pravý šafrán, kvôli cene sa často falšuje) : https://zuzanagergelova.sk/5-trikov-ako-zistit-ci-...
Inak, možno pomôže tento článok o šafráne (ako poznať pravý šafrán, kvôli cene sa často falšuje) : https://zuzanagergelova.sk/5-trikov-ako-zistit-ci-...
5. 7. 2020 07:44
K šafránu...kde kupujete? Překvapilo mne Kotányi, v přepočtu na gram za cca 350 Kč bude asi opravdu z Íránu...a je podle mne fakt kvalitní, vyzkoušeno....
5. 7. 2020 07:00
bofinka: Ako znel recept, tak som urobila. Ak robím nový recept, tak ho robím vždy podľa uvedeného postupu, až na druhýkrát si ho pozmením, ak mám ten pocit, že treba, podľa svojej chuti.
O možnosti prazženoia šafránových blizien sa píše aj tu: https://books.google.sk/books?id=OVCNDwAAQBAJ&pg=P...
O možnosti prazženoia šafránových blizien sa píše aj tu: https://books.google.sk/books?id=OVCNDwAAQBAJ&pg=P...
4. 7. 2020 22:11
Safran se tepelne upravuje minimalne, protoze je chutove termolabilni. Barva neni problem, ta vzdy zustane. Urcite se neprazi na suche panvi, ale pridava se, pokud ve forme safranovych vlaken, do maleho mnozstvi teple vod - vyvaru - mleka.
Zde jde o pripravu ryze pilaf, bych ho nejprve namocila do teple vody - staci maly salek a pridala ho az ke konci tepelne upravy do kastrolu, kde se vari ryze.
V pripade ryze pilaf pecene v troube, musi byt pridan hned po osmazeni ryze spolecne s varici tekutinou.
Zde jde o pripravu ryze pilaf, bych ho nejprve namocila do teple vody - staci maly salek a pridala ho az ke konci tepelne upravy do kastrolu, kde se vari ryze.
V pripade ryze pilaf pecene v troube, musi byt pridan hned po osmazeni ryze spolecne s varici tekutinou.
4. 7. 2020 21:45
Tak to jsem nevěděla, že se šafrán musí předem namáčet. Jelikož ho miluju, tak ho používám docela často, hlavně do hovězího vývaru, ale jen ho tam frknu.
4. 7. 2020 20:17
Eja57: Bohužiaľ, Anička má pravdu, neviem, nedá sa to identifikovať. Je to z novších čias, pretože som ho mala z časopisu ofotený, ale skutočne neviem. Predtým som si recepty vystrihovala a lepila do veľkých zošitov (mám ich 17), teraz si to ofotím, ak sa mi recept páči.
4. 7. 2020 20:11
Eja57: Jestli Tejaja vystřihovala recepty z časopisů, tak už to možná ani nezjistí. Já tedy takový problém u některých receptů mám, proto to píšu. Zdravím!
4. 7. 2020 19:50
Terezko, z jakého časopisu? Že je šafrán nutno namočit a použít výluh i s nitkami je jasné, ale že předtím tepelně upravit jsem nenašla nikde...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 30 minutami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 18 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 21 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 10 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 10 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 11 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 11 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 13 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 14 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 15 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 15 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Arašídky v cukru stály jen 2 Kčs a prodávaly se pod názvem Afro. Sladkou dobrotu si snadno připravíte doma
Jednoduché piškotové těsto na dort pro úplné začátečníky: Snadnější recept asi nenajdete
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: rýže, cibule, máslo, olej olivový, rozinky, koření hřebíček, semínka slunečnicová,
Pilaf se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4MnJ
11 názorů