Vaření je nejoblíbenějším způsobem přípravy teplých jídel. Zaslouženě!
Vaření je radost. I když tak nezřídka nazýváme přípravu jídla jako takového, samotné vaření je ale přípravou pokrmu ve vroucí vodě. Kusy surovin se jím pěkně provaří a z vody může vzniknout chutný vývar. Anebo odvar, to když se rozhodneme připravit si čaj. Vařením tak připravujeme spoustu jídla i pití. Suroviny nám ve vroucí vodě nejen teplají, měknou, uvolňují do vody své chutě, ale také se pro nás stávají bezpečnějšími, protože varem hynou nebezpečné mikroorganismy, které je mohou obývat.
Vaří se snídaně, svačiny, obědy i večeře, a to nejen v Evropě, ale i v Asii, Africe, Austrálii, Americe... prostě na celém světě. Celý svět ví, že se vařené jídlo dobře tráví a zahřeje. Zejména vývary jsou skvělými pomocníky pro přežití zimy, čaje zas pro přežití rána. Jen ty ztráty některých vitaminů kdyby u toho nebyly... Proto i když propadnete vařenému jídlu, na čerstvé ovoce a zeleninu nikdy zcela nezanevřete.
Související články
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 12 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 22 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno 26. 4. 2024 08:38
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbenou polévku prdelačku uvaříte i z jelita nebo prejtu: Víte, proč se jí říká bouřka?
Blíží se superúplněk a s ním i superrychlá dieta. Astroložka Maria Baudyšová radí, na co si při tom dát pozor
Jak netradičně využít čerstvé kopřivy: Připravte si třeba osvěžující limonádu plnou vitaminů