Lečo se smetanou
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 618 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,13 g |
Tuky | 8,61 g |
Vláknina | 6,12 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 13,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství surovin je orientační. Klobása je lepší než párek.
Tento recept mne naučila jedna hodně stará paní a jiné už nedělám. Je lahodné.
Pokud máte víc tekutiny, šlehačku rozmíchejte s troškou mouky a zalijte tím lečo. Chvíli povařte. Tenhle způsob se nehodí k bramborám (podle mě) ale k dobrému chlebu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2022 07:29
17. 7. 2022 22:39
17. 7. 2022 22:00
Ta pani na ty zeme vazby nemela, rc mela cca od roku 1950, uz ho znala od ni i moje mama. Ale jasne, muze mit ten puvod. A parek? Kdyz doma klobasu nemam, parek mi opravdu nevadi. Nebo kousek uzenyho. Jsem zvedava, jestli to nekdo vyzkousi Moje kamosky uz ho tak vari asi 3. Ochutnaly a uz ne jinak. stejne jako ja
17. 7. 2022 21:57
Znám, je to moc dobre. Původ bych tipla Slovensko, Maďarsko.
A určitě s dobrou klobáskou a ne párkem.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 10 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 10 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 11 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 11 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 11 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 12 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 12 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 13 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Lednové pranostiky: Co nám říká lidová moudrost o počasí v lednu
Lečo je nejlepší z dobře vyzrálých rajčat, pěkně vybarvených paprik a nové cibule. Letní vaření si bez něj těžko představíme
Další recepty
Suroviny: rajče, paprika čerstvá zelená, klobása, cibule, slanina, máslo, sůl, pepř, smetana ke šlehání
Lečo se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQvP
4 názory