Delikatesy a speciality maďarské kuchyně – nejlepší recepty, nejznámější jídla a pití
Maďarsko patří historicky k našim nejbližším sousedům a tak je nám spousta pochoutek z tamní kuchyně velmi blízká: ať už se jedná o proslulý guláš, nejrůznější druhy čerstvých i mletých paprik nebo maďarskou čabajku a uherský salám. Oblíbený je v Česku i perkelt, jídlo podobné guláši, které se ovšem zahušťuje moukou, nebo paprikáš, maso ve smetanovo-paprikové omáčce.
Maďaři mají i vlastní druh těstovin, takzvanou tarhoňu, což jsou vlastně drobné noky z nudlového těsta. A z dob Rakouska-Uherska a kouzelného 19. století si Maďaři odnesli i celou řadu lahodných dezertů: Dobošův dort, tedy piškot s čokoládovo-máslovým krémem nebo Rigó Jancsi, další druh piškotového dortu. A není nic lepšího, než tyhle pochoutky spláchnout výborným tokajským vínem.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 48 minutami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 13 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 23 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Jak na jablka v roztrhaném županu s povidly a oříšky? Jednoduchý postup zvládne každý
Na víno do Prahy. Zjišťovali jsme, kde si můžete dát nejlepší skleničku z místních vinic
Prezident Tomáš G. Masaryk jedl sice velmi střídmě, nikdy ale neodolal bramborovým škubánkům s mákem a cukrem