Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Listové těsto je "záchranář" při přípravě pohoštění. Mějte ho vždy doma v chladničce, nebo mrazáku. S pomocí pár surovin pak vykouzlíte výborné jídlo i s nádechem středomořské kuchyně. Třeba jako podle tohoto našeho receptu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 215 kJ / 2 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,13 g |
Tuky | 161,95 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 761 mg |
Sodík | 2,97 g |
Sůl | 7,22 g |
Sacharidy | 95,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pekla jsem ze 400 g těsta a druhou půlku jsem naplnila špenátovou náplní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 4. 2024 07:41
Marie Svarcova: Bylo to moc dobré. Na Balkáně by ovšem nepoužili nivu, nýbrž fetu.
29. 4. 2024 07:38
Pitu se špenátem znám a je moc dobrá, s tvarohem neznám tak musím zkusit.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 2 minutami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 24 minutami
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 37 minutami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 58 minutami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Dalbas uvařila před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
MamkaTerka uvařila před 1 hodinou
Kureci ragu s cizrnou
Aylanii uvařila před 1 hodinou
Mleté kuřecí karbanátky se sýrem uvnitř
Januli-holky uvařila před 2 hodinami
Putimské vepřové nudličky
romanka1009 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Čím pohostíte své blízké na Vánoce? Vyzkoušejte slané pochoutky na vánoční stůl originálně, jednoduše a ze základních ingrediencí
Další recepty
Suroviny: těsto listové, tvaroh, lučina, sýr niva, vejce, semínka sezamová
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQn9
2 názory