Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Badyán - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Novoroční kořeněné mandarinky

Novoroční kořeněné mandarinky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Mandarinky oloupeme a snažíme se opatrně odstranit co nejvíce bílých vláken.Vodu spolu s cukrem dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Vložíme všechno koření a asi 10-15…

Angel 666

25 min

Arancello - pomerančový likér

Arancello - pomerančový likér

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný kořeněný pomerančový likér vás v ošklivém počasí příjemně zahřeje. Vodku týden macerovanou s vanilkou, badyánem a skořicí smícháme s vodou svařenou s cukrem. Po…

senky

45 min

Punč

Punč

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Punč je výborný zahřívací nápoj v zimních dnech. Je plný alkoholu, takže nevhodný pro děti, ale pro dospělé je po dnu stráveným třeba na sjezdovce požehnáním. Dětem do…

Manka47

20 min

Kompoty pro rychlou spotřebu

Kompoty pro rychlou spotřebu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…

Perníkový sirup

Perníkový sirup

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do hrnce dáme cukr, který necháme zkaramelizovat na tekutý karamel. Necháme jen chvílí vychladnout a podlijeme 1 l pitné vody. Přidáme všechno koření a vaříme 30 minut,…

sabipupp

2880 min

Bezinková šmaja z Brna

Bezinková šmaja z Brna

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Kuličky bezu 20 minut povaříme společně s badyánem.Poté vše přes plátno a cedník přepasírujeme (badyán nejdřív vyjmeme). Šťávu znovu ohřejeme a přidáme vanilkový a…

Griotka z černé jeřabiny

Griotka z černé jeřabiny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření.Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 min.Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a…

Štrúdl s opilými jablky

Štrúdl s opilými jablky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejprve oloupeme a vykrájíme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Zalijeme je rumem a šťávou z citronu. Necháme je alespoň půl hodiny sát, občas promícháme, aby se…

Thajská polévka s krevetami

Thajská polévka s krevetami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z kořenové zeleniny můžeme předem uvařit vývar a uchovat do zásoby nebo uvaříme čerstvý. Krevety oloupeme a zbavíme střívka. Vývar přivedeme k varu, přidáme skořápky…

Pogáč a pogačky

Pogáč a pogačky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Mouku dáme na vál, přidáme sůl, prášek do pečiva a sodu bicarbonu, přiléváme kefír, vypracujeme těsto. Necháme půl hodiny odpočinout.Těsto na pomoučeném vále rozválíme,…

Marocký mandlový závin - M´hencha

Marocký mandlový závin - M´hencha

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

V robotu na jemno rozmixujeme nasekané mandle, mandlovou moučku, oba cukry, koření, z řádně vydrhnutého pomeranče jemně nastrouhanou kůru a bílky. Troubu rozehřejeme na…

Černá omáčka k vánočce

Černá omáčka k vánočce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Milujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…

mika59

45 min

Orientální vepřové koleno

Orientální vepřové koleno

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Koleno si vykostíme a necháme na něm kůži (je důležitá pro tento pokrm) nakrájíme na 5 cm kostky. Kůži můžeme jemně nařezat, aby se sosík dostal víc do masa. Kostky si…

Radulinka6

150 min

1 2 3 4 5 9

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více