Gápeľský koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZ prísad vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 min kysnúť.Potom cesto vyvaľkáme na tenko (max 5 mm) na obdĺžnik široký približne 30 cm. Cesto potrieme lekvárom,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z prísad vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 min kysnúť.Potom cesto vyvaľkáme na tenko (max 5 mm) na obdĺžnik široký približne 30 cm. Cesto potrieme lekvárom,…
Kynutý jablečný závin, připravený s pomocí domácí pekárny, je velice nenáročným a vděčným moučníkem. Provoněný rumem a skořicí, s náplní skládající se z jablek a rozinek…
Jednoduchý hrníčkový recept na výborný moučník nejen k nedělní odpolední kávě, to jsou Margot řezy. Díky strouhaným jablíčkům, přidaným do těsta, jsou řezy vláčné, a…
Hledáte pro svoje sladké, víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Hledáte pro svoje sladké, víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Rebarbora je chuťově výraznou surovinou, do sladkého moučníku nám dodá trochu svěžesti a kyselosti. Vyzkoušejte tuto nadýchanou buchtu, jejíž těsto je protkáno kousky…
Z droždí, lžíce cukru, poloviny vlažného mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek, který necháme v teple vzejít.Zbylou mouku, cukr a vlažné mléko smícháme s vejcem,…
Upečte si s námi krásný a výborný moučník! Je z dvoubarevného těsta s přídavkem vařeného pudinku a polevou ze zakysané smetany. Lehounký tak, že ho z talířku budete…
Příprava tohoto perníku je velmi snadná a zabere jen pár minut. Výsledek vás ale jistě potěší. Nadýchaný a vláčný perník lákavě voní perníkovým kořením a rumem,…
Toastové chleby velmi tence namázneme máslem (nebo dáme do prostřed tenoučký plátek), posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem, na půlku toastových chlebů poklademe…
Vyšlehat sníh, vmíchat cukr, pak žloutky, olej a vodu a nakonec mouku s pečivovým práškem. Nalít na pekáč, zalít uvařeným pudinkem rovnoměrně po celé ploše. Pečte v…
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
K podzimní sezoně jablek neodmyslitelně patří štrúdly. Tento závin je důmyslně zabalený tak, aby jeho povrch naznačoval jednotlivé porce a určoval, jak ho správně…
Těsto: z mouky, cukrů, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem vymazané formy (plech, koláčová nebo dortová forma).…
Těsto: z mouky, cukrů, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem vymazané formy (plech, koláčová nebo dortová forma).…
Jeden z nejoblíbenějších receptů jak zpracovat přebytek jablek. Ale protože kyselá jablka jsou dnes vzácností, je dobré je před pečením zakápnout citronem, aby byl…
Tenká vrstva těsta, šťavnatá sladkokyselá náplň ze švestek a rebarbory a nazlátlý sníh na povrchu - to vše tvoří tento vynikající koláč, který si jistě oblíbíte i vy. Na…
Využijte toto jarní období a upečte vynikající rebarborový koláč. Kynuté těsto je zde doplněno tvarohovou nádivkou, aby se potlačila její kyselost. Sladký šťavnatý…
Recepty od našich zkušených babiček se většinou vyznačují rychlou přípravou a bleskovým zmizením dobroty z talířku. Buchta plná ořechů, s rumovými rozinkami a…
Výborný závin plněný pudinkem a jablky na vás čeká v tomto receptu. Moučník, který můžete během hodiny servírovat návštěvě či rodině. Stačí mít doma listové těsto,…
Do prosáte mouky uděláme ďolík a do něj nasypeme kypřící prášek, pak přidáme ostatní ingredience a promícháme metličkou. Do směsi můžete dát rozinky, já dávám kousky…
Dokonale promícháme mouku s cukrem. Asi 2/3 vsypeme na plech vyložený pečícím papírem a stejnoměrně rozprostřeme. Hmotu poklademe rovnoměrně jablky, posypeme…
Zmiešame mak, múku, cukor, vanilkový cukor, škoricu a prášok do pečiva.Pridáme vajcia, najemno nastrúhané jablká a jogurt. Jogurt dávame postupne, ak treba, pridáme viac…
S přicházejícím podzimem se blíží také sklizeň jablek. Vyzkoušejte z nich připravit příjemně sladké řezy, s krémem ze zakysané smetany, které provoní váš dům skořicí. Ze…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57