Polévka z pečené zeleniny
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu pokrájíme na kusy, cibuli na čtvrtky, stroužky česneku neloupeme. Vše v míse rukama promícháme s olejem, solí, balzamikem a odrhnutými bylinkami a dáme na plech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu pokrájíme na kusy, cibuli na čtvrtky, stroužky česneku neloupeme. Vše v míse rukama promícháme s olejem, solí, balzamikem a odrhnutými bylinkami a dáme na plech…
Dýni pořádně omyjeme, rozpůlime a zbavíme semínek. Na hrubém struhadle nastrouháme. Přidáme čerstvý křen, posolime, opepříme, přidáme lžíci zázvoru a necháme hodinu stát…
Dýni očistíme a vydlabeme měkký vnitřek, loupat se nemusí. Dýni nakrájíme na kostičky.Nakrájenou dýni vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme doměkka. Trvá to…
Cibuli a slaninu na másle orestujeme dozlatova.Přidáme hojně sladké papriky, lžičku kopru (nebo čerstvý) a krátce orestujeme.Pak přidáme 0,5 litru vody a ochutíme solí,…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, okořeníme a necháme asi 1 hod. uležet v chladu. Zatím si očistíme a nakrájíme veškerou zeleninu. V pánvi si rozehřejeme olej, přidáme…
Do papiňáku dáme nakrájenou zeleninu, zalijeme 150 ml horké vody a mírně osolíme. Hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem od doby varu vaříme 8 minut (v obyčejném hrnci cca…
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme jadérka a i se slupkou nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přidáme bujón a všechno koření, zalijeme vodou tak, aby byla dýně jen…
Dýni hokkaido nakrájejte, zbavte ji jader a slupky. Slupka bývá hodně tvrdá, takže si připravte ostrý nůž a dávejte pozor, aby vám nůž nesjel po hladkém povrchu. Je to…
Dýňové rizoto je velmi oblíbeným pokrmem. S tímto receptem jej zvládnete jednoduše připravit i doma. Zajímavostí jsou přidané sušené brusinky, které dodají celému jídlu…
K přípravě tohoto pyré nepotřebujete nic jiného než dýni a trochu času. Přitom dýňové pyré je neskutečně univerzální. Hodí se totiž do polévky, lívanečků, sladkých…
Dýni opláchneme, vydlabeme a nakrájíme na kostky.Na pánvi na kapce olivového oleje osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme kostky hokkaida.Podlijeme vodou …
Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kousky.Vložíme do zapékací misky a v troubě pečeme do změknutí.Vychladlou dýni rozmixujeme na pyré, přidáme prolisovaný česnek,…
Maso nakrájíme na kostičky a obalíme je v mleté paprice, přidáme sůl a pepř a osmahneme na pánvi.Přidáme nakrájený česnek, hokkaido a papriku.Dochutíme lžičkou kurkumy a…
Dýni Hokkaido omyjeme a rozkrojíme, zbavíme semen i s tím ostatním a čistě vydlabanou dýni rozkrájíme na malé hranolky. Když je chcete mít rychle hotové, dělejte je…
Prsa očistíme a osušíme. Do každého prořízneme ostrým úzkým nožem otvor, do kterého opatrně zastrčíme na polovinu rozříznutou klobásu. Pokud bude kousek vyčnívat ven,…
Bulgur uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě doměkka. Dýni vydlabeme a nakrájíme ji na menší kousky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Vše pokapeme…
Připravíme si nálev a necháme ho zchladnout. Růžičky brokolice spaříme vařící vodou a po 2minutách přemístíme do nádoby se studenou vodou, pro zachování svěží barvy.…
Do hrnce dáme rozpustit máslo a olivový olej. Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a restujeme ji (až začne zlátnout).Mezitím připravíme dýni - rozkrojíme, vydlabeme…
Do hlubšího hrnce dáme vařit vodu na noky.Dýni pečlivě umyjeme. Odstraníme slupku a dužinu se semínky, které nevyhodíme, ale uchováme na později na vyvaření do…
Neoloupanou dýní umyjeme a nakrájíme na kostky. Malinko podlijeme vodou (asi do poloviny) a dusíme se solí a nakrájeným česnekem doměkka.Mezitím vyškvaříme drobně…
Dýni pořádně omýt, protože se neloupe, rozkrojit, vydlabat semínka a pak nakrájet na větší měsíčky. Pozor, jde do ztuha, ať se neříznete.Dát do pekáčku, na ní nakrájenou…
Maso: Polovinu másla smícháme s bylinkami a solí. Prso rozřízneme tak, abychom měli tenčí větší plát, který potřeme bylinkovým máslem, opepříme a poklademe anglickou…
Maso den předem naložíme do 3 lžic oleje a přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Druhý den maso osolíme, osmažíme na sádle a 2 nadrobno nakrájených cibulích.…
Rýži uvaříme v dostatečném množství zeleninového vývaru (řiďte se návodem na obalu). Než nám rýže zchladne, nastrouháme si mrkev na hrubém struhadle, jarní cibulku…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39