Treska s pórkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi na másle restujeme na kolečka nakrájený pórek, když začíná růžovět, zasypeme moukou, chvíli pražíme, zalijeme vývarem nebo vodou a provaříme. Ochutíme pepřem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi na másle restujeme na kolečka nakrájený pórek, když začíná růžovět, zasypeme moukou, chvíli pražíme, zalijeme vývarem nebo vodou a provaříme. Ochutíme pepřem a…
Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno dáme cibuli nakrájenou na plátky, na cibuli rozložíme filé, které osolíme, opepříme, nastrouháme kůru z citonu a zakapneme…
24 hodin předem si očistíme a osušíme velký filet z tmavé tresky a vyjmeme zbylé kostičky. Naporcujeme/nakrájíme na hranolky, dáme do mísy. Přidáme jedno vejce a škrob +…
Omyté filé pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem s nasekaným tymiánem. Necháme půl hodinky uležet.Rozehřejeme máslo s olejem a přidáme celý česnek. Hned…
Osolenou, okořeněnou tresku necháme odležet 2 hod. Přeložíme do zapékací misky, dáme cibuli, namažeme majonézou a zapékáme 1/2 hodiny. 10 min před dopečením posypeme…
Filety necháme rozmrznout a pokapeme trochou citronové štávy. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do osolené vody. Až budou měkké, scedíme a…
Filety umeleme na masovém strojku. Zelí vymačkáme od přebytečné šťávy a nadrobno přesekáme. Očištěnou mrkev nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zelí…
Brambory oškrábeme, pokrájíme na hranolky a necháme je asi 20 minut stát ve studené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Z filetů ryb odstraníme kůži a pokrájíme je…
Připravíme si marinádu: šťáva i kůra z citrónu, sůl, pepř, petrželová nať nasekana na drobno, trocha oleje, promícháme. Tresku i lososa si nakrájíme na kousky, a dáme…
Polozmrazené filety potřeme olejem, osolíme a dáme na nepřilnavou pánev. Rajčata pokrájíme na plátky a poklademe na filety. Přiklopíme a dusíme cca 10-12 minut, během…
Filé osušíme, osolíme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Zmírníme oheň a krátce podusíme. Dochutíme mletým pepřem, každý kousek potřeme pestem a udržujeme v teple…
Vejce v menším hrnci uvařte na tvrdo (6 – 7 minut). Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme pokrájenou cibuli (cca 5 minut), přidejte rozmačkaný česnek a kari a vařte za…
Filety osolíme mořskou solí, zakápneme citronovou šťávou. Na každý filet položíme kousek citronu, kostičku červené papriky a snítek čerstvého tymiánu + maggi bylinky.…
Pesto: všechny ingredience dáme do shopperu nebo jiného mixéru a rozmixujeme za opatrného přilévání olivového oleje. Jedna z nejlepších světových studených omáček. …
Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na filety přidat i…
Na pánvi osmahneme slaninu, spěníme na ní cibulku a přidáme rybí file. Dusíme asi 10 minut, voda se vypaří a file jde vařečkou dobře rozmělnit. Přendáme vše do mísy,…
Filet nakrájíme na přiměřené porce. Je li tenký, položíme dva kousky na sebe. Tresku pokapeme šťávou z citronu, osolíme a opepříme.Posypeme petrželkou, položíme tenoučký…
Nejprve si dám vařit brambory. Pak uvařím vejce natvrdo, nakrájím na čtvrtiny a spařím špenát. Špenát, vejce a nakrájenou rybu dám do větší zapékací misky, promíchám a…
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme osušené a osolené rybí filety. Vyjmeme je a uchováme v teple.Do pánve přilijeme smetanu, zašleháme hořčici, přidáme kapary, …
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si dáme pošírovat rybu do osoleného mléka - 5 min. necháme rybu v mléce těsně pod…
Filety z vnější strany okořeníme, nesolíme, losos i nepravý je již dost slaný. Otočíme a na vnitřní stranu filetů naklademe plátky lososa a olivy tak, aby při řezu byly…
Oloupané, na kostky nakrájené brambory osolíme, okořeníme kmínem a dáme vařit. Když jsou brambory skoro měkké, asi 3-5 minut před koncem varu k nim přisypeme hrášek a…
Rybu si osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. V misce si smícháme oříšky, sýr, smetanu, muškátový oříšek a cherry a potřeme tím rybu. Dáme do máslem vymazané…
Filety (já použila mražené) opláchneme a důkladně osušíme utěrkou. Nakrájíme je na menší kousky, které promícháme se směsí koření, posypeme mletou paprikou a případně i…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Karel Gott byl gurmán: Sám připravoval tatarák ochucený koňakem, za dobrou „čínou“ jezdil za Prahu a miloval vídeňský řízek s jemnou kaší
Obohaťte svůj letní jídelníček o nový salát: Ten lyonský výborně zasytí díky třem ingrediencím
Recepty z pohádek: Delikátní divoký pstruh Jezerní královny usnadní půst