Bedly v celestýnském těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenOsolenou mouku promícháme s vejcem. Přidáme mléko, dobře promícháme a necháme asi 1/2 hodiny odpočinout. Těstíčko dobře prošleháme a je li husté, naředíme mlékem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Osolenou mouku promícháme s vejcem. Přidáme mléko, dobře promícháme a necháme asi 1/2 hodiny odpočinout. Těstíčko dobře prošleháme a je li husté, naředíme mlékem.…
Kloboučky bedel odřízneme od nožiček a očistíme. Hladkou mouku prosejeme, přidáme na špičku nože jedlou sodu, špetku uzené papriky a promícháme. Vejce rozšleháme se…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, k ní pak přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso dle vlastního výběru. Maso osmažíme…
Klobúčiky bedlí narežeme podľa veľkosti toastového chleba. Posypeme ich mletou rascou a osolíme. Na oleji opečieme z oboch strán.Toastové chleby nasucho opečieme …
1. Hlívu i bedly zbavíme nožiček, větší klobouky natrháme na menší kusy. Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky. Vše smícháme a dáme na máslo do pekáče. Přidáme…
Hlavičky bedel sloupneme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je narovnáme na zapékací misky vymazané máslem. Osolíme je a opepříme (nešetříme). Nožičky bedel a…
1) Placky: Připravíme si těsto jako na bramboráky, jen místo mouky přidáme ovesné vločky (2 větší brambory nastrouháme, osolíme, přidáme pepř, rozemneme větší hrst…
Na plech veľkosti cca 35x25 cm dáme fóliu alebo papier na pečenie. Naň rozložíme tesne vedľa seba bedle bez nožičiek lupeňmi nahor. Ak sa bedle zlomia, vôbec to nevadí…
Chlebíky opečieme nasucho z oboch strán v hriankovači alebo na panvici.Na oleji z oboch strán opečieme klobúky bedlí, posypeme ich drvenou rascou z oboch strán, vždy z…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Lucie Bílá stěží zadržovala slzy po křtu cukráře Maršálka: Dojalo mě, co Josef udělal, je to krásné vyznání, řekla
Snadný bramborový guláš? Dejte si ho ve (skoro) bezmasé variantě, s hříbky nebo jen s trochou dobré anglické slaniny
Slavné české kuchařské knihy: Podle Rettigové, Sandtnerky i Kejřové se učily vařit a péct celé generace