Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Josef Maršálek umí překvapit. Nejen, že se letos po hlavě pustil do taneční soutěže StarDance, ale krátce předtím ještě stihl pokřtít svoji novou kuchařku a rozplakat při tom Lucii Bílou. Ta mu to ovšem vzápětí vrátila...

Překvapení na křtu

Fanoušci charismatického cukráře a porotce pořadu Peče celá země Josefa Maršálka mohou jásat. Před necelým týdnem se konečně dočkali jeho nové kuchařské knihy s názvem Čokoláda.

Podobně jako Maršálkova loňská pekařská bichle Kynuté, i kniha Čokoláda váží 2,5 kila a má skoro 450 stran plných receptů a dechberoucích fotografií ve stylu Carmen, již ve stejnojmenném muzikálu fantasticky ztvárnila Lucie Bílá. A právě zpěvačce cukrář svoji kuchařskou knihu věnoval.

Silná slova zdobí spolu s fotografií Lucie v kostýmu Carmen první stránky knihy, kde se cukrář zpěvačce takto vyznal: „Inspirativní lidé jsou všude kolem nás a všichni mají několik společných vlastností. Tvář jim zdobí úsměv a stoický klid, svou rodinu chrání a o své práci mluví s nadšením. Spojují lidi napříč generacemi, barvami kůže, náboženským vyznáním či orientací. Tahle kniha byla inspirována Tebou, Lucko. Nikdy nebudu mít dostatek slov, abych doopravdy vyjádřil, jak moc si Tebe a toho, co pro nás všechny děláš, vážím. Mám Tě moc rád.“

Že se něčeho takového Lucie Bílá dočká, netušila ovšem do posledního momentu ani ona sama. Proto ve chvíli, kdy věnování přede všemi k knihy předčítala herečka Miluše Bittnerová, Lucie sotva zadržovala slzy.

Překvapení pro cukráře

Já jsem samozřejmě pyšná, že se Josífek opět rozhodl svoji novou knížku pokřtít v mém divadle. Ale to, že mi ji věnoval, to mě opravdu dojalo, i ta krásná slova, která tam napsal,“ svěřila se pro Toprecepty.cz těsně po křtu Lucie Bílá.

On je jeden z nejlaskavějších lidí, které znám, a tu lásku dává i do toho jídla. Miluje lidi a všechno, co dělá, je toho důkazem. Je to člověk, kterého je hodně zapotřebí, mám ho moc ráda,“ vyznala se zpěvačka, která zároveň přiznala, že i když nejí sladké, Maršálkovu čokoládu ochutnala.

Na otázku, zda by si ovšem sama troufla podle slavného cukráře něco upéct, odpověděla takto: „Spíš řeknu Josífkovi, že mám nějakou akci a jestli by pro mě něco nepřipravil. Ale jeho recepty se dobře čtou a ten, kdo má rád práci v kuchyni, tak je to pro něj určitě i radost. Já na to bohužel nemám čas.“

A jak Lucie relaxuje, když čas má?Když mám čas, tak jsou to ruční práce. Korálky. Já si myslím, že jsem na tom stejně s kuchyní jako je Josífek s korálkama. Já mám ráda korálky a tvorbu andělíčků, růženců a tak dále, to mě hodně uklidňuje a zároveň to pomáhá charitě, což mě těší,“ upřesnila pro Toprecepty česká popová diva, která se dle svých slov má skvěle, jen neví, kam dřív skočit.

Chystá totiž koncert ve státní opeře, účinkuje v muzikálu Srdeční záležitost,  připravuje vánoční turné a možná letos získá opět první místo v soutěži Český slavík 2023. „Samozřejmě, že jsem zvědavá, jak to dopadne, jestli si přinesu domů i toho dvaadvacátého. Ale jestli ne, nevadí, protože být 21 let první v tom oboru, který milujete, to je paráda,“ řekla nám Lucie, kterou jsme se poslední otázkou pokusili trošku vyhecovat. Kdyby vyhrála, upekla by na oslavu dort ona Josefovi? 

To je tedy výzva, pokud ke mě přiletí 22 slavík, Jozífka moc ráda na něco dobrého do své kuchyně pozvu…,“ uzavřela Lucie Bílá a nastínila tak možná velké překvapení pro svého dlouholetého kamaráda Josefa Maršálka pro změnu ona. 

Jestli si Lucie troufne upéct podle Josefovy nové kuchařky svěží borůvkový koláč s fialkami nebo Dort královny Alžběty s čokoládou a sušenkami, to se necháme překvapit. Jasno bude už za pár týdnů!

Náš tip: Jak to na křtu slavného cukráře v Divadle Lucie Bílé vypadalo, na to se můžete podávat v naší galerii: 

Fotogalerie - Křest knížky Josefa Maršálka

Ukázat 9 fotografií

A pokud vás tohle sladké čtení nalákalo, upečte si podle našeho video receptu třeba dvojctihodné koláčky, která má rád i Josef Maršálek: 

 

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více