Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. V kastrolu osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova a plátky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. V kastrolu osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova a plátky…
Krůtí maso nakrájíme na drobné kostičky a na oleji krátce orestujeme. Poté přidáme rýži (propláchneme v horké vodě) a zeleninu nakrájenou na drobné kousky. Přidáme…
Brambory oloupeme, dame do hrnce a zalijeme vodou, aby byli ponorene. Nechame prejit varem, vodu slijeme a brambory pokrajime na stejne tluste platky. Mezitim si na…
Vopred namočenú fazuľu a hrach dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme odkryté do polomäkka. Pridáme vopred namočenú šošovicu, jačmenné /ječné/ krúpy, pokrájanú…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a hrášek, osolíme a zalijeme vodou. Bez míchání vaříme pod pokličkou na mírném ohni až do úplného…
Chřest omyjeme, spodní část odkrojíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu a spolu s hráškem uvaříme do měkka. Osolíme a opepříme. Chřest scedíme a propláchneme…
Jídla ve stylu asijské kuchyně jsou velmi oblíbená. Jsou rychlá a jednoduchá na přípravu. Stačí vše nakrájet na velikost soust, postupně osmažit a dobře dochutit.…
Dobře, přidávám originál kubánský recept, jak jsem ho kdesi opsal. Řízky z hovězího naklepat asi na 1 cm tloušťku, osolit, opepřit a ocibulit" z obou stran, opéct na…
Cibuli pokrájet na půlkolečka, povařit ve vodě se solí, octem a cukrem (asi 10 minut). Zcedit, nechat zchladnout. V míse smíchat s ostatními surovinami, dochutit solí…
Mrkev očistíme, pokrájíme na nudličky a šalotku na drobno.Dáme vařit těstoviny podle pokynů na obale.Než se uvaří těstoviny, na trošce oleje osmahneme šalotku i s mrkví,…
Anglickou slaninu si nakrájíme na proužky a dáme jí osmahnout spolu s nakrájenou cibulí na olej, pak přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájený bílý pórek, taktéž osmahneme,…
Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.Když je maso pořádně uvařené nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít…
Nejprve uvaříme brambory, zároveň mrkev a vejce, schováme 2 vejce na zdobení salátu. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak oloupaná vejce a mrkev…
Falešná dršťková polévka: Kdo nerad jí vařenou kůži z vepřového kolena, může z ní udělat falešnou dršťkovku. Uvaříme vepřové koleno a stáhneme z něho kůži. Na troše…
Hrášek vyloupeme a ve vroucí vodě 2 minuty povaříme. Rychle scedíme a ochladíme studenou vodou, pak volně nasypeme do sklenic a zalijeme roztokem. Sterilujem 45-60minut…
Deň vopred namočený hrach uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka. Slaninu narežeme na kocky, orestujeme v kastróle a opražíme na nej narezanú cibuľu. Vmiešame pretlak,…
Slijeme olej z tuňáka a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a rajčata. Dusíme pár minut a vmícháme papriku a protlak.Po chvilce…
Vepřovou plec si prokrojíme na plát (můžeme požádat i u řezníka) a přes fólii (mikroten) řádně naklepeme. Pak maso osolíme,opepříme a potřeme slabší vrstvou hořčice.…
Špalek hovězího plecka, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Maso prošpikujeme klínky mražené slaniny a posolíme. Zprudka špalek hovězího plecka opečeme, aby se…
Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kolieska narezanú klobásu, kukuricu, hrášok a krátko opražíme. Do pekáča rozložíme polovicu pohánky, na ňu navrstvíme…
Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Nakrájenou cibuli zpěníme v papiňáku a necháme zesklovatět. Pak přidáme mleté papriky, pepř a maso. Restujeme 5 minut, poté zalejem…
V pánvi/ woku rozpálíme olej a smažíme kari pastu za stálého míchání 2-3 minuty.Přidáme kokosové mléko které přivedeme do varu.Vmícháme kuřecí maso a zeleninu a vaříme 2…
Krůtí maso nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a necháme zatahnout. Okořeníme, osolíme a dusíme skoro do měkka, podle potřeby podléváme vývarem…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Jak na nejlepší chleba ve vajíčku? Strouhaný sýr a bylinky z něj udělají luxusní jídlo, zdravější bude připravený v troubě
Co mají společného indonéský knedlíček cilok a slovenské halušky? Na jejich přípravu se dá snadno vyzrát. Ukážeme jak
Škoda kapky, která přijde na zmar: Jak dlouho vydrží otevřené víno v lednici?