Zabíjačkové brambory
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na rozpečenou jitrnici se zelím a brambory, ale není čas stát u plotny? Zkuste plátky brambor, jitrnicovinu nebo prejt a kysané zelí navrstvit do pekáče. Pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 264 kJ / 302 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 25,00 g |
– nasycené | 10,00 g |
– nenasycené | 14,40 g |
–– mononenasycené | 12,00 g |
–– polynenasycené | 2,40 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 115 mg |
Sodík | 820 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 1,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte chuť na rozpečenou jitrnici se zelím a brambory, ale není čas stát u plotny? Zkuste plátky brambor, jitrnicovinu nebo prejt a kysané zelí navrstvit do pekáče. Pak…
Zbyly vám ze zabijačky jitrnice? Dejte si je k obědu s kysaným zelím připraveným se škvařenou slaninou a vařeným bramborem. Jitrnice stačí obalit v mouce a opéct na…
Cibuli si nadrobno nakrájíme a na lžičce sádla restujeme, až zesklovatí. Jitrnici vytlačíme ze střívka a přidáme k osmažené cibuli a taky mírně opečeme. Přidáme…
Jitrnice obalíme v mouce (solamylu) s drcenými bylinkami a smíchané s uzenou paprikou. Jitrnice položíme na plech s pečícím papírem, plech s jitrnicemi malinko…
Kroupy trošku propláchneme a dáme vařit zvlášť ( pozor, rády se přichytávají ke spodku hrnce ). Polévkovou zeleninu vybalíme z balení, očistíme,pokrájíme na kousky a…
Vlez do toho kšeftu, co se mu říká Řeznictví a kup dvě větší dobré a vyzkoušené jitrnice. Když je psáno domácí, neznamená dobré, tak opravdu jen vyzkoušené nebo…
Obsah jitrnic vytlačíme a zalijeme vodou. Přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu a masox a vaříme, až je zelenina měkká. Podle chuti dosolíme. Podáváme s kostičkami…
Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle orestujeme dozlatova. Přidáme lehce vymačkané a překrájené zelí.Malinko podlijeme šťávou ze zelí a dusíme do měkka a vydušení…
Jitrnice vymačkáme do mísy, přidáme vejce a nastrouhaný sýr a důkladně promícháme.Ve vymazaném pekáčku pečeme dozlatova. Jako přílohu jsem dala kočičák /lepenice/, kdo…
Snad nejtypičtější a nejoblíbenější zabíjačkovou pochoutkou je jitrnice. Podávat ji můžete opečenou v troubě, s dušeným kysaným zelím a šťouchanými brambory se škvarky.…
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji.Poprášíme kari kořením a přidáme na kostičky pokrájené jablko.Zamícháme a do kastrolu vytlačíme obsah jitrnic.Zalijeme…
Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme polovinou vody. Trochu promíchneme a necháme droždí vzejít. Poté…
Bramborové těsto připravíme dle návodu a zamícháme do něj posekanou petrželku. Lžičkou ukrajujeme noky a vaříme v osolené vodě.Na pánvi osmahneme jitrnice a jelítka a na…
Brambory uavříme do poloměkka. Necháme vychladnout a oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vyložíme do vymazaného pekáčku.Osolíme, opepříme a střídavě na ně…
Tato klasická pochoutka láká svou bohatou kombinací chutí, kdy se křehké a dochucené jitrnice spojují s lahodným medovým zelím a krémovými šťouchanými bramborami, které…
Vymačkáme zvlášť jitrnice a jelita, rozmačkáme vidličkou, pokud jsou hodně masové, zahustíme trochu strouhankou.Pekáček vymažeme sádlem, kysané zelí trochu vymačkáme a…
Plátky veky pokropíme vodou. Na oleji orestujeme nakrájenou jednu cibuli ke které přidáme nakrájené zelí, drcený kmín, posolíme a osmažíme do poloměkka. Nakrájíme si…
Kroupy namočíme den předem a poté uvaříme ve slané vodě doměkka. Do hrnce vložíme nakrojené vepřové koleno, osolíme, přidáme masox, vaříme, v polovině doby varu přidáme…
Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejcem, solí, solamylem a moukou dle hustoty těsta v hladkou hmotu, kterou rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých vytvoříme…
Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka.Jitrnici oloupeme a dáme do misky, přidáme vajíčko, natřený česnek, vymačkaný rohlík, sůl, majoránku a pořádně…
Obsah jitrnice vymačkáme do misky, přidáme strouhanku, vejce, nastrouhaný sýr a promícháme. Případně ještě dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem, česnekem, bylinkami.…
Masopust je obdobím oslav a hodování a tak se k němu výborně hodí tento talíř, doslova překypující dobrotami ze zabíjačky. Plátek uzeného masa společně s kouskem…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Holka u plotny radí: Jak na kynutý borůvkový koláč s meruňkami a rybízem? S tvarohovou náplní chutná skvěle a takhle snadno se dělá
Vánoce v Řecku voní vánočním chlebem se skořicí a pomerančem, na štědrovečerním stole je krůta s touto masovou nádivkou
Tipy na perfektní oslavu Silvestra i vstup do nového roku!