Vanilková zmrzlina trochu jinak
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny vyšlehat v krém a tím naplnit malé soudečky nebo kelímky a dát do mrazáku ztuhnout.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 321 kJ / 77 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,33 g |
– nasycené | 0,67 g |
– nenasycené | 0,47 g |
–– mononenasycené | 0,27 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,33 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 12,00 g |
– cukry | 12,00 g |
––– laktóza | 4,00 g |
Všechny suroviny vyšlehat v krém a tím naplnit malé soudečky nebo kelímky a dát do mrazáku ztuhnout.
Proseji mouku a smíchám s cukrem a špetkou sody, přidám žloutek a olej, vlažné mléko, vanilkové aroma. Vmíchám vanilkový jogurt a nakonec opatrně vmíchám sníh z bílku.…
V půl litru mléka s cukrem uvaříme puding a za občasného promíchání necháme vychladnout.Přidáme zbytek mléka a jogurty a postupným šleháním přidáme želatinu připravenou…
Smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva. Přidáme celé vejce, olej a jogurt. Vše pořádně promícháme. Směs nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme v…
Kuskus dáme do nádoby a zalijeme ho vařícím mlékem s 1 lžičkou cukru. Přikryjeme pokličkou a necháme zhruba 10 - 15 minut nabobtnat. Pak kuskus promícháme dvouzubou…
Těstoviny vsypeme do většího množství mírně osolené vařící vody, zamícháme a uvaříme ne úplně moc do měkka. Propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Mezitím si v…
Všechny suroviny se promíchají. Protože je těsto dost tuhé, je lepší napřed promíchat všechny sypké suroviny a až potom přidat jogurt. Na dno dortové formy (20 cm průměr…
1) Všechny ingredience dáme do mixéru a mixujeme dokud není konzistence nápoje "jemná". 2) Při servírování můžeme navrch dát mátové lístky.
1) Z vody a cukru si uvaříme sirup a dáme ho zchladit. 2) Rozmixujeme si meloun a poté přidáme jogurt, limetkovou šťávu a studený uvařený sirup. 3) Dáme do…
1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou. 2. V malé misce lehce…
1) Vše smícháme v mixéru a mícháme do hladka. 2) Před podáváním můžeme posypat trochou skořice.
1) Přidáme ingredience do mixéru a až je vše rozmixováno, přihodíme tam led.
Všechny ingredience spolu rozmixujeme a tuto vychlazenou hmotu dáme do strojku zmrazit.
Mandarinky nechat okapat. Máslo s cukrem a vejci vyšleháme do pěny, přidáme mandarinky, které se při míchání mohou klidně rozpadnout. Vmícháme jogurt, mouku a škrob.…
Rýži si důkladně propláchneme horkou vodou a v mírně osolené vodě ji uvaříme. Scedíme, necháme okapat a vychladit. Připravíme si ji s větším předstihem. Granátové jablko…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Drobenka je ozdobou každého koláče. Aby byla křupavá, je třeba dodržet poměr ingrediencí, vůni jí dodá skořice nebo vanilka
Pořiďte si šikovné pomocníky. Pobaví vás a ušetří vám čas
Pokřtili jsme Extrakurzy! S Janem Punčochářem, Lukášem Hejlíkem i s úžasným dortem od Šárky Divácké