Kefírová bábovka s vůní perníku
Recept ještě nebyl hodnocenBábovka je oblíbeným moučníkem díky lahodné chuti, příjemné vůni a jednoduché přípravě. Na přípravu této dvoubarevné bábovky použijeme kefír a kakao. Těsto provoníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bábovka je oblíbeným moučníkem díky lahodné chuti, příjemné vůni a jednoduché přípravě. Na přípravu této dvoubarevné bábovky použijeme kefír a kakao. Těsto provoníme…
Míša řezy, to je oblíbený moučník zejména u dětí, ale okouzlí i dospělé. Jakmile ochutnáte, v ústech se vám rozplyne kakaový piškot a svěží tvarohový krém. Pokud…
Těsto: Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180°C. Banány nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku smícháme s práškem do pečiva a…
Tvaroh smícháme se sladidlem. Šlehačku dle návodu ušleháme dotuha a smícháme s tvarohem. Uvaříme kávu a osladíme ji. Piškoty namáčíme do kávy a klademe na dno dortové…
Postup je velmi prostý - vše spojíme dohromady v lepivé těsto. Ideálně nejprve promíchejte suché ingredience a poté přidejte máslo, jogurt a vejce. Vykrajujte lžící…
Máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Všechny suché ingredience smícháme. Řepu společně s olejem a rozinkami, namočenými v rumu, umixujeme v mixéru dohladka.V…
Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a důkladně promícháme. Poté těsto rozprostřeme do dortové formy vyložené pečicím papírem (je to celkem slabá vrstva těsta) a…
Mouku smícháme se sodou, mletými mandlemi, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme koření (špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, špetku mletého zázvoru, kůru z jednoho…
Šťavnatá a sladká mrkev skvěle chutná i v moučnících, které jsou díky ní krásně vláčné a nadýchané. Malé mrkvové bábovičky s kakaem můžete připravit při různých…
Nejprve si připravíme korpus. Rozehřejeme čokoládu s máslem ve vodní lázni. Mezitím ušleháme žloutky s krystalovým cukrem do pěny. Ke žloutkům přidáme cukr a ušleháme…
Korpus: Kromě vajíčka vše smíchejte dohromady a nakonec přidejte vejce a vypracujte těsto, které po částech vtlačte do koláčové formy a vytvarujte hezky do krajů, aby…
Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.Připravte těsto na korpus tak, že v…
Nejdříve uděláme kávu z rozpustné kávy a 1 lžičky cukru. Necháme vychladnout.Než káva vystydne, připravíme krém: Vyšleháme smetanu a přimícháme k ní tvaroh. Přidáme…
Troubu předehřejeme na 180°C, kulatou dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme dno pečícím papírem. Do mísy prosejeme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přidáme…
Dortovou formu vytřeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou.Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a ručním šlehačem ušleháme.Těsto vlijeme do formy a vložíme do předem…
Příjemně sladké čokoládovo-jogurtové řezy s kokosovým krémem, jsou krásně vláčné a svěží. V ústech se jen lehce rozplynou a vašim strávníkům vykouzlí úsměv na tváři.…
1. Předehřejte troubu na 180°C. na náplň: 2. V míse utřeme dohladka arašídové máslo, tvaroh a máslo. 3. Přidáme žloutky, jeden po druhém, vanilkový extrakt, postupně…
Rozehřejeme troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Do misky vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao. Přidáme 2 celá vejce, kefír, olej a pečlivě smícháme.…
Sváteční dezert z lehounké pěny plný čokolády vám zlepší náladu na celý den. Jeho příprava je velmi jednoduchá a nenáročná, zcela jistě stojí zato si jí vyzkoušet.
Z odměřeného mléka malou část odlijeme, později v něm rozmícháme kukuřičný škrob. Do rendlíku se silnějším dnem dáme zbytek mléka, zahuštěné mléko, smetanu, kukuřičný…
Do mísy prosijeme mouku, přidáme kypřicí prášek, kakao, strouhanou čokoládu a promícháme.Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej a mléko. Postupně přidáváme suchou směs…
Sladký nepečený salám, krásně vonící po rumu a plný lískových oříšků, připravíte z několika surovin během chvilky. Využít ho můžete i jako jedlý vánoční dárek pro ty,…
Žloutky ušleháme s horkou vodou a moučkovým cukrem na hustou pěnu. Postupně přimícháme mouku smíchanou s ořechy a práškem do pečiva. Nakonec ručně vmícháme z bílků…
Troubu předehřejme na 180 ° C. Pečící formu vytřeme tukem a vysypeme moukou. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem, kakaem a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Retro okénko: Pamatujete na roksová lízátka? Kulatá dobrota stála 40 haléřů, vyrábí se dodnes a prodává za 4 koruny
Mrkvové placičky: Šťavnaté placky s cibulkou a bylinkami chutnají luxusně, jsou skvělou přílohou, ale nahradí i hlavní jídlo
Melta nejen ke snídani: Zdravá náhražka kávy se nemusí sladit, nejlépe chutná tradičně připravená a hotová je za chvíli