Kadlíkův kapřík na zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenNa plech jsem položil kapříka, trošku potřeného česnekem se solí, pokmínovaného. Obsypal ho veškerou zeleninou, kterou jsem našel, včetně půl sáčku mražené polévkové.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na plech jsem položil kapříka, trošku potřeného česnekem se solí, pokmínovaného. Obsypal ho veškerou zeleninou, kterou jsem našel, včetně půl sáčku mražené polévkové.…
Očištěné, osušené, kůže zbavené maso nakrájíme na kostičky, dáme do mixeru spolu se žloutkem a rozmixujeme. Dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr (nesmí být tučný,…
Rybí hlavy a kousky propereme pořádně několikrát studenou vodou. Mezi kapří hlavy se letos zatoulaly i podkovy sumce. Skončily také v hrnci, určitě pětilitrovém. Ryba by…
Kapra povařím 5-7 minut v mírně osolené vodě, nechám vychladnout a důkladně vyberu kosti. Rozmačkám vidličkou, přidám sůl, mušk. oříšek, drcený kmín, petržel, česnek…
Nasolené, odležené porce ryby prošpikujeme skrz hřbet slaninou a posypeme sladkou paprikou.V pekáči rozpustíme máslo, vložíme část brambor, oloupaných a nakrájených na…
Na menší plech lehce vymazaný olejem nakrájíme všechnu zeleninu (kořenovou na slabší nudličky, aby nebyla po upečení tvrdá, rajčata oloupeme) a trochu osolíme.Porce…
Kapří maso zbavíme páteře, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přidáme polovinu rozkvedlaného vejce na trojobal, sůl, koření, prášek a zahustíme strouhankou.…
Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady. Kapra očistíme a naporcujeme tak, jak jsme zvyklí. Porce kapra vložíme do marinády, kde ho necháme 24 hodin odležet,…
Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme. Vložíme ho do máslem vyskládaného pekáčku, podlijeme pivem, přidáme nakrájenou zeleninu s kořením a pečeme do měkka. Během pečení…
kapra očistíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli proležet, pak osušíme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme paprikou a pepřem. Kapra opečeme na…
Kapra si naporcujeme jako na řízky, omyjeme a vysušíme. Porce si dáme vedle sebe a z jedné strany osolíme a posypeme saturejkou, otočíme a znovu osolíme a posypeme…
°°Kapří filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a zvolna z obou stran opečeme na rozpuštěném másle. Vyjmeme je a uchováme v teple. °°Výpek zalijeme…
Vyfiletované porce kapra osolíme a posypeme rozmarýnem. Osmažíme prudce po obou stranách. Ve výpeku pak osmahneme nastrouhanou zeleninu, kterou podlijeme rybím vývarem.…
Naporcovaného kapra potřeme marinádou a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Marinované porce obalíme v mouce a prudce osmažíme na oleji po obou stranách. Do…
Mlíčí vaříme v cca 1,5 l vody 10 minut. Uvařené rozmačkáme vidličkou a vložíme zpět do vývaru.Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme. Opečeme nasucho na nepřilnavé…
Do pekáče dáme na dno v několika kusech máslo, na něj kapří řízky (osolené, okořeněné kořením na ryby, a hojně počesnekované rozdrceným česnekem). Upečeme v troubě…
Z ryby připravíme filety a od hřbetu dolu ostrým nožem prořízneme drobné kostičky, které zůstaly. Je dobré dělat řezy asi po 1 cm. Uslyšíte jemné křupnutí. Filety…
Kapří maso bez kůže a kostí dvakrát semeleme na masovém strojku. Cibuli nakrájíme na jemno a spolu s nastrouhaným rohlíkem přidáme k masu. Přidáme vejce, tymián, mletý…
Kapra očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme obrúskom, pokrájame na 4 väčšie alebo 8 menších kúskov, osolíme a poprášime múkou rozmiešanou s mletým čiernym a karí…
Rybu zvenku i zevnitř osolíme, nasekáme ma zhruba 4 cm velké kousky, které narovnáme do zapékací misky vytřené olejem, polijeme směsí medu, rozpuštěného másla, citronové…
Přepustím kostku másla, aby se při pečení nepřipalovalo. Kapra vykuchám, zbavím šupin, opláchnu a osolím.Do prázdné břišní dutiny vložím přiměřeně velkou patku chleba…
V mnoha rodinách je dozlatova smažený kapr stále tou nejlepší klasickou štědrovečerní večeří. Voňavé kapří řízky podáváme s bramborovým salátem, na který má snad každá…
K tradiční štědrovečerní večeři u nás bezesporu patří bramborový salát a smažen kapr. Ozvláštněte tuto klasiku drobností, jako je parmezán ve strouhance nebo mletá…
Suché a očištěné porce kapra osolíme, opepříme, zakapeme olejem a citrónovou šťávou. Opékáme na grilu. Na másle a na oleji zpěníme papriku, zalijeme 1/2 dl vody, přidáme…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský sirob z cukrové řepy: Oslaďte si palačinky, lívance nebo buchty zdravěji!
Snídaně, svačina nebo rychlá večeře: 7 levných pomazánek od česnekové přes vajíčkovou až po netradiční čočkovou
Historie legendární limonády ZON: Továrna na vodu sodovou vznikla už v 19. století a její ikonické nápoje frčí dodnes