Zamilované karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli a česnek si nakrájíme na drobno a smícháme s ostatními surovinami kromě strouhanky!! Připravenou hmotu si rozložíme na vál a vyválíme placku cca 2cm silnou. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli a česnek si nakrájíme na drobno a smícháme s ostatními surovinami kromě strouhanky!! Připravenou hmotu si rozložíme na vál a vyválíme placku cca 2cm silnou. …
Rohlíky si namočíme do mléka, pak je semeleme společně s anglickou a cibulí. Přidáme maso, vejce, česnek, majoránku, sůl (s tou opatrně - chipsy jsou dost slané), pepř…
Kapustu nakrájíme na proužky a spaříme horkou vodou. Necháme chvilku a slijeme. V pánvi rozehřejeme sádlo,přidáme jednu nakrájenou cibuli, půl rozetřeného česneku.…
Namočíme rohlíky do mléka a necháme rozmočit. Anglickou slaninu semeleme, nebo rozsekáme na robotu. Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným…
Mleté maso ochutíme kořením, osolíme, opepříme, dáme vejce, na drobno nakrájenou cibuli a hladkou mouku. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme karbanátky, každý…
Mleté maso promícháme s trochou vody, přidáme strouhanku a koření a vytvoříme těstíčko asi jako na polévkové knedlíčky. Z těstíčka vytvoříme kuličky velikosti vlašského…
Cibuli a česnek osmahneme na oleji a přidáme na malé kousíčky nakrájené krůtí maso. Podusíme do měkka a vmícháme smetanu. Přidáme vejce a mícháme, až hmota začne tuhnout…
Maso v misce pocákáme vodou, osolíme a dáme koření na mleté maso, promícháme a chvíli necháme odpočinout, zatím si nakrájíme cibuli nadrobno a česnek na plátky a kapustu…
6 plátků sýra nastrouháme na hrubo. Prso omyjeme a naporcujeme. Oddělíme krátký sval a prso podélně rozkrojíme na 3 díly, které dobře naklepeme a mírně osolíme.…
Cibule pokrájíme na drobno a osmažíme do zlatova. Houby předem namočíme a posekáme na drobno. Česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na hrubo.Maso osolíme, opepříme,…
1. Z uvedených surovin vymícháme masovou směs a vytvarujeme knedlíčky (v průměru asi 4cm). Na rozpuštěném másle+olivovém oleji opečeme knedlíčky ze všech stran (trvá to…
Slaninu nakrájíme na malé kousky a dáme na rozpálenou pánev. Po zezlátnutí slaniny přidáme mleté maso, sůl (nemusíte moc, pokud potom použijete Fetu nebo balkán), koření…
Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na jemno. Mleté maso dáme do misky, přidáme asi 200g nakrájených žampionů, cibuli, koření, vejce a promícháme, můžeme přisolit ale…
Hovězí maso ochutíme kořením, rozdělíme na 8 stejných dílů a vytvarujeme z nich placky.Nakrájíme šunku a sýr a rozdělíme na všechny placky, ze kterých poté děláme koule…
Do mísy vyklepneme mleté, vidličkou ho rozmícháme. Uzený bok i tvarůžky nakrájíme na drobné kostky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vše smícháme, přidáme…
Mleté maso dáme do hlubší mísy, přidáme ingredience a šleháme ručním hnětačem tak dlouho, dokud není hmota jemná, hladká. Naplníme jí očištěné papriky (pomáhám si…
Do větší misky dáme mleté maso. Housky natrháme na menší kousky a namočíme v mlíku. K masu přidáme vajíčka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku (nebo koření na…
Maso si nakrajame na menšie kusky, posypeme solou, poprom mletym, vegetou, korenim na mlete maso, nakrajanym cesnakom, nakrajanym udenym, posypeme kukuričnymi lupienkami…
Mleté maso smícháme se solí a kořením, dobře promícháme a dáme uležet nejlépe do následujícího dne. Proležené maso druhý den pečlivě promícháme se všemi surovinami …
Z masa vytvoříme plát. Kousek masa odřízneme a dáme bokem. Celý plát naklepeme paličkou na maso, osolíme, opepříme, namažeme hořčicí a pokapeme sójovou omáčkouOdkrojený…
V misce smícháme maso s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí, kořením a solí podle potřeby. Ze směsi vytvoříme masové kuličky, ty obalíme v kukuřičné…
1. Placičky: Maso smícháme s vejci a kořením. Není nutné solit, směs na mletá masa je slaná dost (já jsem trochu osolila a bylo to docela hodně slané, takže doporučuju…
Dýním odkrojíme vršek a vydlabeme semínka a "provázky". Maso ochutíme, přidáme vejce, sýr a dýně naplníme a zakryjeme jejich odkrojeným vrškem. Omyté brambory a…
Kapustové listy vložíme do vařící vody a asi 4 minuty necháme povařit. Pak je ihned zchladíme studenou vodou. Tvrdé konce listů buď odřízneme nebo naklepeme paličkou…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Chytrý rádce, jak se nepřejídat: Když vás honí mlsná, sáhněte po osvědčených věcech
Vánoční hodování v době renesance: Šlechta měla na stole 39 jídel, mimo jiné pečené skřivánky a „dítě s pudinkem v břiše“
Rajská omáčka, klasika české kuchyně! Vymysleli ji Italové, z naší úpravy by ale zřejmě byli na větvi