Sedlácká bída
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduché recepty z pár surovin nikdy nezklamou. Obzvlášť pokud se jedná o klasické a poctivé recepty našich babiček. Pár brambor, hrst těstovin, výborné zelí a chutné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 725 kJ / 173 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,40 g |
– nasycené | 2,67 g |
– nenasycené | 4,96 g |
–– mononenasycené | 3,87 g |
–– polynenasycené | 1,09 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduché recepty z pár surovin nikdy nezklamou. Obzvlášť pokud se jedná o klasické a poctivé recepty našich babiček. Pár brambor, hrst těstovin, výborné zelí a chutné…
Máte naspěch a potřebujete uvařit pro hladovou rodinu? Vyzkoušejte křenovou omáčku. Jemnou a typicky chutnající. S plátkem uzeného masa a dobrým houskovým knedlíkem.…
Do zapékací misky vložíme na jednu stranu plátek masa, na druhou stranu nakrájenou a osolenou porci brambor, posypeme cibulkou, poklademe máslem a v předehřáté troubě na…
Uzenou krkovici uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme ji a nakrájíme na porce.Brambory oloupeme a omyjeme, nakrájíme na větší kusy, osolíme a opečeme s cibulí a kmínem na…
Těstoviny jsou vděčná kuchyňská surovina. Pokud máme nějaké vhodné komponenty ještě i ve spíži nebo ledničce, můžeme připravit večeři během půl hodiny k naprosté…
Císařské řízky jsou lehce pikantní verzí klasických řízků. Místo syrového masa se používá uzená krkovice nebo plec, která se před obalením důkladně potře česnekem.…
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a asi 15 minut ji opékáme na dvou lžících rozehřátého oleje dohněda.Plátky masa dotenka rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme…
Mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a dáme na 5 minut povařit.Na pánvi na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájené uzené maso a nakonec…
Postup?....prostě skládám a skládám, hraji si s tím a nakonec je hotovo!
Brambory omyjeme a dáme vařit do studené vody asi 30 minut od bodu varu. Scedíme a necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova.…
Dáme vařit těstoviny dle návodu.Maso nakrájíme na malé kostičky a dáme je stranou. Do většího hrnku vyklepneme vejce přidáme trochu mléka sůl, pepř a nasekanou pažitkou,…
Vejce uvařit natvrdo, vychladit. Odkrojí se spodní část, vydlabat žloutek. Rajčatům odkrojit větší špičku tak, aby z ní bylo možné udělat klobouček na vajíčku. Žloutky…
Tato bramborová buchta není na rozdíl od klasické bramborové buchty kynutá. Je to vlastně bramborák pečený v troubě proložený uzeným masem, podávaný s ochuceným zelím.
Smícháme olej, česnek, hořčici, pepř a med. Cibuli nakrájíme na klínky. Maso potřeme ochucenou hořčicí a položíme do pekáčku na cibuli.Podlijeme pivem, přikryjeme a…
Při mrazivých zimních dnech přijdou k chuti teplé polévky. Příjemně sladkokyselá bílá zelňačka s uzenou krkovicí je nejen plná vitamínů, ale zasytí natolik, že nebudete…
Toto pikantní vydatné jídlo plné chutí připravíme z uvařených fazolí, které podáváme v omáčce z piva a rajčatového pyré, ve které povaříme brambory. Na závěr přidáme…
Omyté hovězí maso nakrájíme na kostky a na másle v tlakovém hrnci opečeme. Poté ho posypeme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody. Přidáme pepř, sůl, hořčici a…
Z bramborové kaše, mouky a vejce jsem vypracovala těsto, nakrájela na kousky a tvořila knedlíky, které jsem plnila uzenou krkovici. Vařila jsem v osolené vodě.
1. Na másle necháme zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky pokrájené maso a dobře propláchnuté krupky. Osmažíme, zalijeme vývarem a vaříme dokud krupky nezměknou …
V pekáči na trošce oleje zpěníme česnek nakrájený na plátky, přidáme krkovici nakrájenou na kostičky a krátce osmahneme.Přidáme gnocchi uvařené v osolené vodě,…
Do pekáčku rozložte cibuli nakrájenou na plátky, poklaďte sádlem nebo pokapejte olejem a na to rozložte plátky krkovice.Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte…
Brambory nastrouháme najemno. Po chvíli vymačkáme část vody, přidáme česnek, sůl, pepř, vejce a mouku. Zpracujeme lehce tužší těsto. Zaváříme do osolené vařící vody přes…
Uzenou krkovici pokrájíme a posypeme promnutou majoránkou se saturejkou. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme. Přidáme vejce, prolisovaný…
Uzené maso nakrájíme na kostičky, brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky.Rozehřejeme olej a na něm osmahneme maso.Přidáme nakrájenou cibuli, krátce opečeme a…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Historie zavařování: Původně se sklenice uzavíraly pytlíkem z vepřového měchýře a na marmelády se lil parafín
Jídelníček Cristiana Ronalda: Špičkový fotbalista drží přísnou životosprávu, nesnáší slazené nápoje a jí šest malých jídel denně
Inspirace pro nezapomenutelný vánoční stůl v tradičním stylu