Zelný salát s uzeným lososem
Recept ještě nebyl hodnocenVejce v rendlíku zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu. Vařte přesně 6 minut, slijte, zchlaďte a oloupejte.Zelí najemno nakrájejte, dejte do mísy,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce v rendlíku zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu. Vařte přesně 6 minut, slijte, zchlaďte a oloupejte.Zelí najemno nakrájejte, dejte do mísy,…
Mezi první jarní zeleninu patří kedlubny, které mají spoustu různých využití v kuchyni. Připravit z nich můžete rychlou mléčnou polévku, která příjemně zahřeje a dobře…
Vaříme hlavu, maso a zvlášť rybí vnitřnosti v osolené vodě. Necháme vychladnout a obereme maso a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu uvaříme doměkka…
Čínské zelí a ledový salát nakrouháme na kráječi nahrubo. Rajské a ředkvičky nakrájíme na osminky (případně menší díly), osolíme, opepříme a dochutíme octem, cukrem a…
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte cibulku dozlatova. Oloupaný česnek rozmáčkněte čepelí nože a přidejte k cibuli.Dýni…
Zeleninu nakrájíme na větší kusy, dáme do pekáčku, přidáme rozpůlenou hlavičku česneku, vše pokapeme olejem a mírně osolíme. Pečeme asi 20 minut při teplotě 180 stupňů.…
Na másle zpěníme cibulku a přidáme mouku. Za stálého míchání asi pět minut restujeme a pak postupně vléváme studený vývar. Přidáme nakrájené brambory a trochu soli. Po…
Omyté kuřecí maso dáme se zeleninou, rozmáčknutými stroužky česneku, bobkovým listem a kuličkami koření do hrnce, přilijeme zhruba 3/4 litru vody a přivedeme k varu.…
Do hrnce s kuřecím vývarem, ze kterého odebereme tuk – nejlépe, když vývar ztuhne, vložíme oloupaný a očištěný asparágus, který nakrájíme na špalíčky cca 1 – 2 cm dlouhé…
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou nasypeme krátce osmažit i pokrájený nebo natrhaný toustový chléb (může být i klasický). Pak cibulovo-chlebovou…
Na oleji orestujeme rychle česnek nakrájený na drobno, vhodíme nakrájenou cuketu a restujeme asi 10 minut na mírném ohni. Přisypeme oloupané a nakrájené brambory,…
Kompletní menu získáte, pokud budete postupovat podle našeho receptu. Smažená mořská štika s cibulovým pyré jako hlavní chod je delikátní. Při přípravě pyré zároveň…
Předehřejeme troubu na 220 °C. Na plech dáme na malé růžičky rozebraný květák. Pokapeme ho olejem a poprášíme paprikou. Promícháme a přidáme oloupaný česnek. Za…
Do studené vody vložíme kuřecí maso, přivedeme k varu, osolíme a vaříme na mírném ohni doměkka.Přibližně 20 minut před konce varu přidáme oloupané brambory pokrájené na…
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, cizrnu scedíme a necháme odkapat. V hrnci rozpustíme máslo nebo olej a vhodíme nakrájenou mrkev. Přisypeme asi 1/2 lžičky kmínu a…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na rezance narezaný kel, posypeme rascou, osolíme a varíme 10 minút. Potom kel rozmixujeme.V smotane rozmiešame vajíčko a…
Veškerou zeleninu pokrájíme na menší kousíčky, dáme do hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Zalijeme tak, aby voda byla zároveň se zeleninou. Vaříme asi 20 min.…
Cibuli nakrájenou na kolečka podusíme na 30 g másla (může se přidat i malinko oleje), a občas mícháme asi 25 - 30 minut při nízké teplotě. Na vedlejší plotýnce na 20 g…
Cibuli si nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a stroužky nakrájíme na plátky, uzeninu na malé čtverečky. V hrnci na oleji osmažíme cibuli s česnekem, vložíme loupaná…
Čočku 2-3 hodinky předem naložíme do vody. Nakrájíme cibuli na jemno, prolisujeme stroužek česneku. To vše osmažíme na másle v hrnci. Když je vše osmahnuté, přidáme…
Na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli. Přisypeme muškátový oříšek nebo květ dle chuti, hladkou mouku a vše krátce osmažíme.Přilijeme vývar a…
Do hrnce vložíme zelený hrášek. Pokud máte zmrazený, nevadí, já použila čerstvý.Hrášek zalijeme 500 ml vody.Přidáme 2 polévkové lžíce ovesných bezlepkových vloček na…
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a chvíli ji restujeme. Zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zeleniny. …
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme žampiony a smažíme za občasného promíchání do jejich povadnutí. Přidáme nasekaný česnek a muškátový květ,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Bulharsko na talíři: Známe tajemství pravého šopského salátu. Víte, jaké dvě ingredience mu dají tu správnou chuť?
Víte, proč se chlebu říká Boží dar? Nejběžnější potravina prý umí chránit i před uhranutím
Vinné střiky už nejsou v módě, teď se pije prosecco. Víte, odkud má tohle italské víno svůj název?