Roládková pletýnka s jablkovo - ořechovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenV pekárně si připravíme těsto.Na náplň očistíme a na malé kousky nakrájíme jablíčka, dáme s cukrem a trochou vody do hrnce a rozvaříme. Stáhneme a přidáme nastrouhané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V pekárně si připravíme těsto.Na náplň očistíme a na malé kousky nakrájíme jablíčka, dáme s cukrem a trochou vody do hrnce a rozvaříme. Stáhneme a přidáme nastrouhané…
Do vlažné vody dejte lžíci mouky a kvasnice. Nechte kvasnice v teple probrat k životu.. Z mouky, kvásku, oleje a soli vypracujte těsto a nechte minimálně hodinu kynout. …
Uděláme těsto. Já dávám do pekárny. Jinak klasicky vykyne kvásek s trochou mléka a cukru. Po vykynutí kvásek přidáme k mouce, cukru, mléku, rozpuštěnému tuku (dělám z…
Do vzejitého kvásku přidáme mouku, vejce, sůl a skořici. Vymíchané těsto rozdělíme na polovinu. Z každé vyválíme tenčí placku, asi na velikost plechu a necháme v teple…
Připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru a trochy vlažného mléka a necháme vzejít. Mezitím dáme do mísy mouku, cukr, vanilkový cukr, žloutek, rozpuštěný tuk, špetku…
Jednoduchý recept na loupáčky nebo chcete-li makovky. Loupák s kakaem vás okamžitě přenese do dětství. Pokud se vám stýská po nekomplikované chuti loupáku, jemném těstě,…
Nakrájíme špek na úzké špalíčky, trošku seřízneme – dáme do mrazáku, aby šel pak zapíchnout. Maso řádně odblaníme. · Prošpikujeme - dlouhým úzkým nožem propíchneme maso…
Do hladké mouky, moučkového cukru, vanilkového cukru, 2 žloutků, špetky soli a kvásku přidáme rozpuštěné vychladlé máslo, propracujeme těsto tak aby nelepilo. Necháme…
Rozdrobíme do malé mísy kvasnice. Zalijeme je teplou vodu (cca 200 ml) a rozmícháme metličkou. Přidáme lžíci cukru a necháme stát 5-7 minut. Poté přelijeme do větší mísy…
Příprava náplně Rozinky spaříme horkou vodou, vodu slijeme, necháme okapat a pokropíme je rumem. Kandovanou pomerančovou kůru nasekáme nadrobno. Mléko svaříme s…
Všetky suroviny dáme do nádobky domácej pekárne, zapneme program na prípravu cesta a necháme vypracovať jemné hodvábne cesto.Pripravíme makovú náplň obvyklým spôsobom…
Mléko s vodou osladíme a ohřejeme na teplotu lidského těla, rozdrobíme do něj kvasnice a necháme je vzejít.V míse smícháme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl,…
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny, zapneme program příprava těsta a vypracujeme vláčné těsto. Po ukončení programu těsto vyndáme, rozdělíme na dva díly a…
Receptů na masopustní koblihy je spousta a asi každý už má nějaký ten svůj oblíbený, podle kterého je dělá nejčastěji. Pokud ne, zkuste tento léty osvědčený recept.…
Receptů na masopustní koblihy je spousta a asi každý už má nějaký ten svůj oblíbený, podle kterého je dělá nejčastěji. Pokud ne, zkuste tento léty osvědčený recept.…
Z části mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek.Po vzejití přidáme vejce, zbytek mléka, mouku, sůl a olej.Těsto rozdělíme na 5-6 dílů. Každý pak rozválíme na kolo,…
Vše na těsto si dáme do mísy a vyhněteme těsto (pekárnou, robotem, rukama). Zakryjeme utěrkou a necháme minimálně 1 hodinu kynout.Těsto si dáme na pomoučený vál,…
Do pekárny dáme suroviny tak jak jsou vypsané,citronovou kůru zamícháme do mouky, sůl dáme do rohu (nesmí se dostat ke kvasnicím) a kvasnice rozdrobíme na cukr. Zapneme…
V kastrolku na rozehřátém másle zpěníme cibulku, přidáme kvasnice, opečeme dozlatova a zalijeme vodou. Přidáme na kolečka pokrájený pórek , bujon, sůl a pepř a vaříme…
Do pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej, potom mouku, do jednoho rohu cukr, do druhého sůl, do prostřed důlek a do něj kvasnice. Zapneme program Příprava těsta. Při…
V míse smícháme obě mouky a špetku soli, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek, přidáme…
Do vlažného mléka oddělíme 1 lžíci cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Přidáme do mouky, pak vejce, olej, kypř. prášek a ostatní ingredience. …
Mouku vysypeme do mís, přidáme prásek do pečiva, sůl, 2 vejce a rohlíky nakrájené na větší kostičky. Do vlažného mléka dáme vzejít kvasnice. Potom toto mléko přilijeme…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Peče celá země: Pět nápadů na úžasné slané dobroty plné křupavých škvarků a kysaného zelí
Skromná kuchyně: Chipsy z bramborových slupek nebo kuřecích kůží patří mezi delikatesy. Proč se musí solit opatrně?
Exotické ovoce od A do Z, díl III.: Kde si vychutnat nejlepší fíky a co je největší plod na světě?