Špenátová roláda s uzeným lososem
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si spaříme čerstvý baby špenát, vyždímeme všechnu vodu a rozmixujeme.Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.V další míse smícháme žloutky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve si spaříme čerstvý baby špenát, vyždímeme všechnu vodu a rozmixujeme.Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.V další míse smícháme žloutky,…
Připravte si tatarák z lososa tak, abyste si mohli vychutnat přirozenou a ničím nerušenou rybí chuť. Tatarák z lososa podávaný na lehounce očesnekovaných topinkách je…
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí nebo podle návodu na obalu. Zatím nakrájíme zelí, mrkev a řepu na tenké nudličky a lehce osolíme. Boby propláchneme na sítku a necháme…
Chřest nakrájíme na kousky a vaříme max. 5 minut ve vodě. Těstoviny uvaříme dle návodu na skus. Na pánev vložíme na proužky nakrájenou slaninu, necháme trochu…
Těstoviny uvaříme. Ve větší, hlubší pánvi si rozpálíme olej, přidáme cibulku a česnek. Chvilku restujeme a přidáme hrášek, na kousky lososa a pokrájený pórek. Po chvilce…
Uvaříme rýži a necháme ji rozprostřenou na stole vychladnout, aby byla vlažná. Rýží pokryjeme plátek nori, který máme na podložce. Vrstva rýže by měla mít půl…
Z rozváleného těsta vykrájíme hvězdičky, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 220-250°C dorůžova. Žervé rozmícháme do hladkého krému, můžeme…
Lososa nasekáme na na jemno nebo rozmixujeme. Přidáme mascarpone a všechny zbývající suroviny.Pořádně vymícháme na hladkou, jemnou pomazánku. Nakonec přimícháme kopr a…
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu.Rajčata necháme okapat, aby na nich nebylo velké množství oleje.Lososa a okapaná rajčata nakrájíme na nudličky. Salát…
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Na rozpáleném oleji ji orestujeme do zesklovatění. Vsypeme nepropranou rýži (je důležité, aby si zachovala škrob na povrchu) a za…
Vejce uvaříme natvrdo a prudce zchladíme. Šunku, lososa, sýr a šalotku nakrájíme na kousky. Oloupaná vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se sýrem, šunkou a šalotkou…
Těstoviny uvaříme podle návodu, prolijeme studenou vodou a poté olejem. Hrášek povaříme v osolené vodě se špetkou cukru na skus. Smícháme s nudličkami lososa,…
Špagety uvaříme dle návodu na obalu, tak aby byly "al dente". V hlubší pánvi na másle lehce na mírném ohni restujeme pórek nakrájený na kolečka, včetně čerstvých,…
Uzeného lososa rozpůlíme a rozkrájíme na malé kousky. V misce lososa zakápneme šťávou z limetky, olejem, dochutíme solí a lžičkou dijonské hořčice.Dochutíme čerstvým…
Uzenému lososu sluší podklad ze smetanového sýra. Dobře zkombinovaná pomazánka nepotřebuje mnoho cenově náročnější ryby na povrchu aby dobře chutnala při rodinné oslavě.…
Rohlíky nakrájíme na 20 šikmých plátků,které potřeme změklým máslem.Do středu každé jednohubky položíme kousek lososa a na něj na špičku nože kaviár.Zdobíme kouskem…
Plátky uzeného lososa nasekáme na malé kousky, přidáme tvaroh, domací lučinu, šťávu z citronu a nasekané bylinky / kopr nebo petrželku/. Vše vyšleháme do pěny a podáváme…
Vajcia na tvrdo olúpeme, nastrúhame, príp rozmixujeme a zmiešame s domácou "lučinou",smotanou, osolíme, okoreníme, pridáme na drobno posekaného lososa a pridáme kôprovú…
Plněná vajíčka jsou takovou klasikou svátečního pohoštění. Inspirujte se v tomto receptu a přineste hostům na stůl luxusnější verzi plněných vajec, a to s uzeným lososem…
Plátky rohlíku namažu změklým máslem, položím na ně kousky lososa a ozdobím natí petržele.
Lososa a lučinu rozmixujeme dohladka. Zředíme smetanou a dochutíme koprem a pepřem. Cuketu si škrabkou nařežeme na plátky a stočíme. Naplníme pěnou a dozdobíme. Necháme…
Rajčata překrojte na polovinu. Položte je na plech řezem nahoru, posypte natrhanými lístky bazalky a plátky česneku, vše zalijte olivovým olejem a dejte na hodinu a půl…
Špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj vodu. Přidáme žloutky, mouku, sůl, pepř, česnek a vmícháme sníh z bílků.Směs rozprostřeme rovnoměrně na menší plech vyložený…
Těstoviny uvaříme dle návodu. Do hlubší pánve vlijeme smetanu na vaření, přidáme citronovou šťávu a necháme ji prohřát.Do smetany vmícháme uvařené těstoviny, ochutíme…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Jedlíkova cesta kolem světa: Původní verzi japonského sushi byste nepoznali!
Pozor na jedovaté cukety! V některých se může ukrývat až smrtelné nebezpečí. Jak poznáte ty špatné?
Jak na falešné tiramisu z pomazánkového másla: I při dnešních cenách vyjde levněji než originál a chutná výtečně